Ozbrojenec zaútočil na parížsku mešitu, zranil najmenej 1 osobu a utiekol
09 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Minimálne jedna osoba bola vážne zranená, keď ozbrojený muž spustil paľbu v mešite v Paríži. Po streľbe utiekol z miesta činu na skútri. Informuje portál RT.


Strelec začal strieľať na nádvorí Mešity islamského kultúrneho združenia Adda'wa krátko pred 20:00 miestneho času. Počas incidentu bolo vo vnútri približne 15 ľudí, z ktorých jeden utrpel viac strelných rán. 32-ročný muž bol okamžite prevezený do nemocnice, kde je v súčasnosti vo vážnom stave.



Polícia začala pátranie po podozrivom, ktorý utiekol z miesta činu na skútri neznámym smerom. Na mieste útoku bolo nájdených niekoľko nábojov kalibru 9 mm.

Presný motív útoku nie je známy, úrady však označil tento incident ako „pokus o vraždu“ a uviedli, že jeden z najpravdepodobnejších dôvodov je osobný konflikt medzi veriacimi.

Brazílski študenti si vybrali svojho "vodcu" a zdravia ho s dvihnutou pravicou
Na prestížnej škole v Brazílii vznikol obrovský škandál potom, čo jeden z jej študentov uskutočnil predvolebnú kampaň v štýle Adolfa Hitlera, pričom si získal tucet priaznivcov, ktorí dychtivo chceli, aby bol ich „Fürher“ (vodca). Informuje portál... Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | Marek Molnár