Ďalší prípad nákazy koronavírusom je v Košiciach
09 | 03 | 2020 I Peter Haluza

Na Slovensku je zaznamenaný ďalší prípad nakazania koronavírusom.


Podľa informácií portálu tvnoviny.sk má ísť o 26-ročného zamestnanca firmy US Steel v Košiciach. Infikovaný pacient je hospitalizovaný v Univerzitnej nemocnici v Košiciach.

Doteraz bolo na Slovenskiu potvrdených päť prípadov nakazenia novým vírusom. Pozitívna vzorka bola v nedeľu podvečer potvrdená u dvoch osôb. Ide o ženy vo veku 47 a 58 rokov. U 47-ročnej ženy bola potvrdená pozitívna cestovateľská anamnéza, 58-ročná žena sa nakazila od príbuzných v Kitsee.

Pd nedele boli potvrdené ďalšie dva prípady. „Môžeme v tejto chvíli potvrdiť, že jednou z nich je vodička električky nášho Dopravného podniku Bratislava. Chceme ubezpečiť, že všetci kolegovia, s ktorými prišla do kontaktu sú preventívne v karanténe, vozidlá boli vydezinfikované. Zároveň môžeme potvrdiť, že druhým potvrdeným prípadom je učiteľka z materskej školy v Ružinove. Mestská časť túto škôlku zatvorila a informovala rodičov o ďalšom postupe," uvádza mesto.

U zamestnancov mestského centra v Malackách sa vírus nepotvrdil
U zamestnancov Mestského centra sociálnych služieb (MCSS) v Malackách sa koronavírus nepotvrdil. Na sociálnej sieti o tom dnes informoval starosta Malaciek Juraj Říha. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | SITA


Košické oceliarne zatiaľ nemajú informácie o tom, že by bol novým koronavírusom nakazený ich zamestnanec. Pre TASR to v súvislosti s podozrením, o ktorom informovala TV Markíza, uviedol hovorca spoločnosti U. S. Steel Košice Ján Bača. Podľa jeho slov pozorne sledujú vývoj situácie a inštrukcie regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

„Odporúčame zamestnancom dodržiavanie zásad správnej hygieny, obmedzenie osobného kontaktu na pracovisku, rušíme všetky osobné schôdzky, návštevy a pracovné cesty, ak nie sú kriticky nevyhnutné. Rušíme školenia, ktoré nie sú vyžadované zákonom,“ uviedol s tým, že na porady prednostne využívajú telekonferenčné spojenie.

Zároveň sa pripravujú na ďalšie karanténne opatrenia ako zrušenie školení, vzdelávacích aktivít, rekondičných pobytov a povinných lekárskych preventívnych prehliadok. Ako dodal, v súčasnosti zaťažujú nemocničný personál a zvyšujú riziko prenosu možnej infekcie. „Pri implementácii týchto opatrení budeme žiadať aj spoluprácu príslušných orgánov, aby boli opatrenia v súlade s legislatívou,“ doplnil Bača.

Útočníci chcú vďaka koronavírusu získať cez internet peniaze, tvrdí Eset
Útočníci podľa Esetu zneužívajú koronavírus na phishing a šírenie škodlivého kódu Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | SITA