Zaríf obviňuje americké sankcie za rozšírenie koronavírusu, ktoré v Iráne zabilo už 145 osôb
08 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Popritom, ako sa Teherán snaží zastaviť šírenie nákazy, ktoré doposiaľ v Iráne infikovalo takmer 6 000 ľudí, minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf obvinil prezidenta USA Donalda Trumpa z úmyselného prehlbovania krízy rastúcim hospodárskym tlakom. Informuje portál RT.


V sobotu zomrelo v Iráne najmenej 145 ľudí, zatiaľ čo počet oficiálne potvrdených infikovaných za jediný deň vzrástol o viac ako tisíc, a to na 5 823 ľudí vrátane niekoľkých najvyšších predstaviteľov.

V ďalšom významnom prípade Fatemeh Rahbar, novozvolený člen iránskeho parlamentu, v piatok podlahol na tento smrtiaci koronavírus - len deň po tom, čo zomrel Hossein Sheikholeslam, poradca iránskeho ministra zahraničných vecí Zarífa.

"[Prezident Donald Trump] zlomyseľne sprísňuje nezákonné sankcie USA s cieľom vyčerpať zdroje Iránu, ktoré sú potrebné v boji proti COVID19 - zatiaľ čo naši občania na to zomierajú," vyhlásil Zaríf v sobotu.

"Svet už nemôže mlčať, pretože americký ekonomický terorizmus je nahradený jeho politickým terorizmom," dodáva iránsky minister zahraničných vecí.

Zaríf nalieha na Indiu, aby vzdorovala americkým sankciám a pokračovala v nákupe iránskej ropy
Iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf vyzval Indiu, aby vzdorovala americkým sankciám a pokračovala v nákupe ropy z Islamskej republiky, pričom tvrdí, že je to v najlepšom záujme krajiny. Čítať ďalej
17 | 01 | 2020 | Marek Molnár