Škandál. Kto mal odvahu okradnúť policajtov?
08 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

O desiatky tisíc eur mali prísť policajti, siskári, ale aj zamestnanci justičnej stráže. Všetci tí, ktorí sú členmi medzinárodnej policajnej organizácie IPA. Správu zverejnili noviny.sk.


V priebehu pár rokov vraj z účtu, na ktorom sa príslušníci skladajú, zmizla obrovská suma peňazí. Rovných 20 eur tam každoročne dáva zhruba 8 500 slovenských členov IPA. Peniaze sú určené na utužovanie vzťahov, a to na športových či kultúrnych podujatiach. Sekretár Územnej úradovne IPA Trnava Jozef Šmidovič tvrdí, že na zvláštne prevody upozorňovali vedenie už dlhšiu dobu.


Podozrivé machinácie majú trvať od roku 2016. Údajne zmizlo až 130 tisíc eur. "Nie je dodržiavaná disciplína, rozpočet, presúvajú sa peniaze rôznymi spôsobmi a jednoducho sme neboli vypočutí, pretože pri konečnom hlasovaní vždy nás prehlasovali, dokonca sme boli osočovaním že sme rozbíjači," uviedol Šmidovič.


Nakoniec na pokladníčku a výkonné prezídium podali trestné oznámenie. Prípad prešetruje Úrad inšpekčnej služby. "Konal som všetko, čo bolo potrebné. Verím, že revízna komisia si urobí svoju robotu, a potom budeme vedieť k tomu pristupovať," uviedol prezident IPA Slovensko Ján Kováčik. Pokladníčkou IPA je policajtka z Prezídia policajného zboru, ktorá pracuje na kriminálke. "Som pripravená spolupracovať s OČTK; verím, že sa rýchlo veci vyriešia a dajú na pravú mieru," zareagovala. 


Hasiči zasahujú pri požiari servisu, ktorý susedí s rodinným domom
Hasiči aktuálne zasahujú pri požiari servisu pri rodinnom dome v obci Vidiná v okrese Lučenec. Na mieste zasahuje šesť príslušníkov s tromi kusmi techniky. Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | TASR