Pre hrozbu koronavírusu prerušia výučbu Univerzita Komenského aj Slovenská technická univerzita
08 | 03 | 2020 I SITA

 Od pondelka 9. marca do soboty 21. marca prerušujú pre hrozbu koronavírusu prezenčnú výučbu Univerzita Komenského a Slovenská technická univerzita.


Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení rektorov oboch univerzít, pedagogický proces bude na školách prebiehať formou samoštúdia alebo inou vhodnou metódou. "Týmto vyzývame všetkých zamestnancov zapojených do vzdelávacieho procesu, aby študentom poskytli všetky potrebné informácie a podklady, aby sa mohli počas prerušenia prezenčnej výučby venovať samoštúdiu," uvádza sa vo vyhlásení.

Rektori obidvoch univerzít zároveň po konzultácii s verejnými autoritami na základe rozhodnutia krízového štábu dôrazne odporúčajú študentom bývajúcim na internátoch, aby počas prerušenia prezenčnej výučby odišli domov.

Bratislavská župa prerušila vyučovanie na všetkých svojich stredných školách
Bratislavská župa prerušila vyučovanie na všetkých svojich stredných školách. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA


"Upozorňujeme, že v prípade výskytu nákazy na internátoch sa ubytovaní budú musieť podvoliť karanténnemu režimu. V prípade, ak internáty do 11. marca 2020 neopustí nadkritické množstvo študentov, môžu byť rektori nútení nariadiť uzatvorenie internátov," uvádza sa vo vyhlásení. Zároveň rektori rušia všetky zasadnutia samosprávnych akademických orgánov ako sú vedecké rady či akademické senáty a všetky hromadné podujatia v priestoroch oboch univerzít.

Rezort zdravotníctva v sobotu ráno informoval, že Slovensko už pozná tzv. pacienta „0“ s koronavírusom. Známe boli totiž už výsledky vzoriek ľudí, ktorí boli v najbližšom kontakte so Slovákom, ktorému sa ako prvému potvrdilo ochorenie Covid-19 (koronavírus).

"Národné referenčné centrum pre chrípku na Úrade verejného zdravotníctva SR potvrdilo ďalšie dva pozitívne prípady ochorenia Covid-19. Výsledky testov syna aj manželky sú pozitívne," informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR. Slovensko tak eviduje tri prípady osôb nakazených koronavírusom. Štvorčlenná slovenská rodina je zase v karanténe v rakúskom Kittsee.

Dôležitá je stabilná vláda s kvalitným programovým vyhlásením a tiež kvalitná koaličná zmluva, myslí si Heger
Pre víťaza parlamentných volieb hnutie OĽaNO je dôležité vytvorenie stabilnej vlády, kvalitné programové vyhlásenie a tiež koaličná zmluva. V diskusnej relácii O 5 minút 12 RTVS to povedal člen predsedníctva hnutia Eduard Heger. Podľa neho je... Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA