Polícia sa spolupodieľa na opatreniach v súvislosti s novým koronavírusom
08 | 03 | 2020 I TASR

Polícia sa aktívne spolupodieľa na opatreniach v súvislosti s novým koronavírusom. V nedeľu o tom informoval hovorca Ministerstva vnútra SR Petar Lazarov.


"Poskytuje asistencie lekárskym zložkám pri prevozoch osôb s podozrením na vírus, realizuje informačnú kampaň vlastnými silami a prostriedkami, ako aj v súčinnosti s mimorezortnými partnermi, dobrovoľnými organizáciami vo vnútrozemí, ako aj na určených hraničných priechodoch a letiskách," uviedla ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).

Informačnú kampaň polícia realizuje aj prostredníctvom sociálnej siete. Policajti absolvovali nácviky krízových situácií na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave, na hraničnom priechode Vyšné Nemecké a v Čiernej nad Tisou.

Vláda dala v Taliansku do karantény 16 miliónov ľudí
Cieľom je zastaviť šírenie nového koronavírusu v európskom epicentre epidémie. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA/AP, TASR


Hliadky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave zabezpečujú nepretržitý výkon služby v priestoroch kliniky infektológie a geografickej medicíny Univerzitnej nemocnice Bratislava, kde poskytujú spoluprácu podľa požiadaviek lekárskeho tímu.

Polícia rovnako prijíma ďalšie vlastné opatrenia, ktorých cieľom je v maximálnej možnej miere eliminovať šírenie nového koronavírusu. Ide najmä o zisťovanie a prejednávanie priestupkov formou objektívnej zodpovednosti.

Fyzická kontrola dokladov totožnosti vo výkone služby sa realizuje iba v nevyhnutných a odôvodnených prípadoch. Cieľom opatrení je v čo najväčšej možnej miere vyvarovať sa hotovostného styku. Denne sa na realizácii týchto opatrení podieľa okolo 1000 policajtov, zaradených na všetkých útvaroch a službách v rámci Policajného zboru.

V Malackách bude na týždeň prerušená prevádzka škôl, rozhodol o tom krízový štáb
V Malackách bude od pondelka (9. 3.) prerušená prevádzka školských a mimoškolských zariadení na jeden týždeň. V sobotu o tom informoval primátor mesta Juraj Říha po zasadnutí mestského krízového štábu. Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | TASR