Prokurátor sa odvolal v kauze zmenky
06 | 03 | 2020 I Peter Haluza


Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta podal odvolanie voči rozsudku Špecializovaného trestného súdu v kauze zmenky, informoval Denník N.







Prokurátor podľa medializovaných informácií nesúhlasí s tým, že súd Kočnerovi neudelil trest prepadnutia majetku, ktorý žiadal. Okrem toho bude trvať aj na treste v dĺžke 20 rokov pre Mariana Kočnera.

Tesne po súdnom konaní prokurátor Ján Šanta pre médiá povedal, že vzhľadom na to, že jeden z obžalovaných je v tomto prípade väzobne stíhaný, predpokladá vytýčenie odvolacieho konania na prelome leta a jesene tohto roku.

Odvolať sa priom plánujú oj odsúdení. „Odvolanie určite podáme, tak do konania, ako aj do všetkých výrokov,“ povedal právnik Mara Para s tým, že rozhodnutím súdu sa potvrdil predpoklad obhajoby, podľa ktorého súd zhodnotil niektoré skutočnosti subjektívne. „Klienti od začiatku popierali vinu a z môjho pohľadu predložili aj dostatok dôkazov,“ uviedol.

Dubajský šejk Mohammed nechal uniesť svoje dcéry a vyhrážal sa manželke
Únos, vyhrážanie, nútený návrat a zastrašovanie. Britský súd vo štvrtok potvrdil obvinenia vznesené proti vládcovi Dubaja, šejkovi Mohammedovi Bin Rashidovi Al-Maktoumovi, informuje BBC. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


V kauze falšovania miliónových zmeniek senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku uznal 27. februára tohto roku podnikateľa Mariana očnera a exriaditeľa TV Markíza Pavla Ruska za vinných. Zároveň im obom vymeral tresty vo výške 19 rokov väzenia. Kočner má tiež zaplatiť pokutu 10 000 eur.

Súd tak uznal argumenty obžaloby, že zmenky v hodnote 69 miliónov eur, ktorých vyplatenia sa v občianskoprávnom konaní na súde domáhal Kočnervoči Ruskovi a spoločnosti Markíza Slovakia nepochádzajú z roku 2000, ako tvrdili obžalovaní.