Mŕtvymi dušami vo voličských zoznamoch v Petržalke by sa mala zaoberať prokuratúra
06 | 03 | 2020 I SITA

Prítomnosťou mien zosnulých osôb vo voličských zoznamoch počas sobotňajších parlamentných volieb by sa mala zaoberať prokuratúra. Vyplýva to z uznesenia o podaní podnetu na Generálnu prokuratúru (GP) SR, ktorý ešte v deň volieb prijala Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán.


Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol tlačový odbor rezortu vnútra, GP SR by na základe podnetu mala preveriť zákonnosť postupu mestskej časti Bratislava – Petržalka pri príprave volieb do NR SR. „List, ktorým boli tieto podnety postúpené, bol expedovaný dňa 4. marca," informovalo ministerstvo. Dodalo, že podnety komisia postúpila aj mestskej časti Bratislava – Petržalka ako orgánu zodpovednému za vedenie stáleho zoznamu voličov.

Na Slovensku potvrdili prvý prípad nákazy novým koronavírusom
Na Slovensku potvrdili prvý prípad nákazy novým koronavírusom, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. V piatok o tom informoval premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). "Infikovaný je 52-ročný muž, ktorý sa podľa všetkého nakazil tzv. sekundárnym... Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | TASR


Médiá počas konania sobotňajších parlamentných volieb upozornili na údajnú prítomnosť mien mŕtvych osôb v zoznamoch voličov. Týkalo sa to volebných okrskov v bratislavskej Petržalke. Predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Bárány v reakcii uviedol, že takéto prípady sú zodpovednosťou mestskej časti, ktorá má mať k dispozícii všetky potrebné podklady.

„V tejto chvíli nechcem veštiť, aké sú dôvody tejto nepríjemnosti," povedal s tým, že prítomnosť takýchto mien nemôže nijakým spôsobom ovplyvniť výsledok volieb. „Jediné, čo môžu ovplyvniť, je percento účasti," dodal v sobotu Bárány.

Prenos koronavírusu bankovkami? Odborníci hlásia nízku pravdepodobnosť
Je nepravdepodobné, že bankovky prenášajú koronavírus, hovoria odborníci napriek niektorým správam, že by mohli vírus šíriť. Informuje euronews. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Dominik Simon