Dve rakety dopadli do zelenej zóny v Bagdade
06 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Dve rakety údajne pristáli do zelenej zóny v Bagdade, pričom americké veľvyslanectvo spustilo sirény. Informuje portál RT.


Jedna z rakiet údajne dopadla blízko tureckého veľvyslanectva. K útoku došlo len necelý týždeň po tom, čo v pondelok pristáli v zelenej zóne dve neriadené rakety „Katyusha“.

Silne opevnené priestranstvo bolo v posledných mesiacoch opakovane zasiahnuté raketovými útokmi, aj keď výbuchy nikoho nezranili. Iracká vláda má v pláne odsúdiť tieto útoky.



Irak je uprostred politického otrasu, pričom predseda vlády Mohammed Tawfiq Allawi sa stiahol z funkcie začiatkom tohto týždňa po tom, čo mu parlament neschválil jeho kabinet. Úradujúci premiér Adel Abdul Mahdi sa krátko nato vzdal svojho postu a vyzval na predčasné voľby.

Zatiaľ čo Allawiho podporovali niektorí demonštranti, ktorí požadovali úplné prepracovanie vlády, iní boli proti nemu a jeho návrh na úplne nezávislú vládu bez kandidátov strany bol medzi irackou politickou triedou nepopulárny.

AKTUALIZOVANÉ: Rusko a Turecko sa dohodli na deeskalácii v Idlibe
Rozhovor medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom, priniesol dohodu medzi Ruskom a Tureckom na deeskalácii v Idlibe. Informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Marek Molnár