Sýrska vzdušná obrana na svojom území zostrelila „nepriateľské ciele“ (VIDEO)
05 | 03 | 2020 I Marek Molnár

„Nepriateľské ciele“ boli spozorované na oblohe nad sýrskymi mestami Homs a Quneitra krátko po polnoci, pričom štátne médiá označili tieto ciele za izraelské bojové lietadlá a rakety. Informuje portál RT.


Zábery zverejnené na sociálnych médiách ukázajú reakciu protilietadlových zbraní nad mestom Homs, ktoré sa nachádza v Sýrii neďaleko hraníc s Libanonom, približne na polceste medzi Damaskom a Aleppom.



Izrael sa k tejto operácii oficiálne neprihlásil, ale bojové lietadlá IDF boli tiež spozorované nad Libanonom, takže sa zdá, že sýrske správy majú pravdu.

Tlačová agentúra SANA informovala o izraelských útokoch v blízkosti Quneitry v Golanských výšinách. V stredu údajne izraelské bezpilotné lietadlá túto oblasť silne prehľadávali.



Doposiaľ neboli zaznamenané žiadne úmrtia ani zranenia. Sýrske médiá tiež uviedli, že vo vzduchu bol zostrelený najmenej jeden „nepriateľský objekt“.

Teroristi v Idlibe sa pokúsili použiť chemické zbrane proti sýrskej armáde, tie sa však obrátili proti nim
Džihádistickí militanti sa pokúsili vykonať chemický útok na sýrsku armádu, avšak nedostatok skúsenosti mal za následok, že sa nebezpečné látky obrátili proti nim, uviedlo ruské ministerstvo obrany. Informuje portál RT. Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | Marek Molnár