Na Lekárskej fakulte UK prerušili do pondelka výučbu pre podozrenie na koronavírus
05 | 03 | 2020 I SITA

Fakulta pri podozrení okamžite privolala záchrannú službu.


Lekárska fakulta Univerzity Komenského v Bratislave dnes zaznamenala jeden prípad zahraničného študenta, ktorý prejavoval príznaky infekčného ochorenia. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Fakulta podľa nej preto okamžite privolala záchrannú službu a jej dekan Juraj Šteňo z preventívnych dôvodov nariadil prerušiť výučbu. Voľno by mali mať študenti a zamestnanci na Lekárskej fakulte UK do pondelka 9. marca do 12:00, kým sa nepreukáže, čo bolo príčinou príznakov daného študenta.

„Vzhľadom na výskyt koronavírusu v ostatných krajinách berie Univerzita Komenského situáciu vážne, a preto pre istotu prijíma toto opatrenie s cieľom predísť aj najmenším pochybnostiam," uviedla Miller.

KORONAVÍRUS: Pri odbere vzoriek na kontrolu sa má prechádzať na iný systém
Pri odbere vzoriek na kontrolu sa má prechádzať na iný systém. Ak bude podozrenie na ochorenie koronavírusom, a dotyčný nebude mať vážne zdravotné problémy, ktoré by si vyžadovali hospitalizáciu, po telefonickej konzultácii zostane doma.... Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | SITA


Zároveň informovala, že ešte v pondelok 2. marca sa na pôde univerzity konalo rokovanie pracovnej skupiny pre monitorovanie, vyhodnocovanie situácie a prijímanie opatrení v súvislosti s výskytom a šírením koronavírusu. Členmi pracovnej skupiny majú byť odborníci z oblasti medicíny, ako aj riaditelia oboch študentských domovov UK.

„Na zlepšenie prevencie a ochranu zdravia prijala Univerzita Komenského viacero opatrení. V spoločných priestoroch, v sociálnych zariadeniach vrátane priestoru pred učebňami a na internátoch umiestnila dezinfekčné prostriedky, zvýšila mieru dezinfekcie priestorov a umiestnila informačné letáky o spôsoboch zníženia rizika nákazy," priblížila hovorkyňa UK s tým, že situáciu pozorne naďalej monitorujú.

Prezidentka neratifikuje Istanbulský dohovor, o postoji informovala Radu Európy
Prezidentka rešpektovala vôľu poslancov. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | SITA, TASR