AKTUALIZOVANÉ: Kríza v Idlibe si vyžaduje priame rozhovory, uviedol Putin po stretnutí s Erdoganom
05 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Putin povedal Erdoganovi, že niekoľko desiatok tureckých vojakov bolo zabitých, pretože nikto nevedel kde sa nachádzali, pričom dodal, že kríza v sýrskej provincii je taká strašná, že sú potrebné priame rozhovory medzi oboma vodcami.Informuje portál RT.


"Na začiatku nášho stretnutia by som chcel ešte raz vyjadriť úprimnú sústrasť za stratu vašich vojakov v Sýrii," povedal Putin Erdoganovi, ktorý dnes pristál v Moskve.

"Bohužiaľ, ako som vám už povedal v telefonickom rozhovore, nikto vrátane sýrskych vojsk nevedel o ich umiestnení," zopakoval ruský prezident.

Turecko nasadilo tisíce vojakov, tankov a bezpilotných lietadiel do Idlibu, poslednej zostávajúcej provincie v Sýrii, ktorá je stále v rukách protivládnych militantov.

Turecká armáda tiež vyhlásila, že akýkoľvek sýrsky vojenský majetok je ich legitímny cieľ. Turecko a Sýria sa zapojili do častých bojov, pričom početné obete sú na oboch stranách. Putin počas stretnutia tiež vyhlásil, že situácia v Idlibe dosiahla svoj "bod varu".

"Situácia v Idlibe je taká vážna, že si vyžaduje náš osobný rozhovor," vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin.

„Musíme hovoriť o celej situácii, aby sa to neopakovalo a nepoškodilo naše vzťahy,“ dodal Putin a zdôraznil, že vzťahy s Tureckom „pokladá“ za dobré.

Sýrska vzdušná obrana na svojom území zostrelila „nepriateľské ciele“ (VIDEO)
„Nepriateľské ciele“ boli spozorované na oblohe nad sýrskymi mestami Homs a Quneitra krátko po polnoci, pričom štátne médiá označili tieto ciele za izraelské bojové lietadlá a rakety. Informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Marek Molnár