Hokejové zápasy na Slovensku bez podávania rúk, hráči si len ťuknú rukavicami

Napriek tomu, že na Slovensku ešte nezaznamenali prípad nákazy novým typom koronavírusu, pristúpil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) k preventívnym opatreniam na zápasoch v domácich súťažiach. Od štvrtka na slovenských súbojoch platí, že hráči si po stretnutí nebudú podávať ruky.


"Pozdravia sa len ťuknutím rukavíc. V nasledujúcich hodinách bude zväz inštruovať kluby, rozhodcov a delegátov. Príslušné orgány celú situáciu monitorujú. My budeme postupovať v zmysle ich pokynov. Z našej strany dôjde zatiaľ len k tomuto jednému obmedzeniu v nami organizovaných súťažiach. Pokiaľ prídu usmernenia zo strany zodpovedných orgánov, zasadneme a vydáme ďalšie, či už lokálne alebo celoplošné,“ informoval generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Eric Dier napadol fanúšika, ktorý ho pred jeho rodinou urážal. Mourinho sa ho po zápase zastal
Nečakanú dohru malo stredajšie osemfinálové stretnutie anglického FA Cupu medzi Tottenhamom Hotspur a Norwichom City. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | SITA


Vedenie SZĽH tiež poznamenalo, že fanúšikom ani hráčom zatiaľ nič nehrozí, ide len o prevenciu. "SZĽH sleduje verejne dostupné zdroje a čaká na prípadné nariadenia príslušných orgánov. Vo všeobecnosti môžu byť problémom uzatvorené miesta s vysokou hustotou ľudí, kam spadajú aj hokejové zápasy. Tam sa môže vírus šíriť rýchlejšie. Medzinárodná hokejová federácia preto vydala prvé usmernenie, ku ktorému vyzýva aj SZĽH," uvádza sa v správe na webe HockeySlovakia.sk.

Pracovná skupina zriadená SZĽH bude pravidelne zasadať a zaoberať sa aj blížiacimi sa play-off zápasmi jednotlivých líg. "Situáciu monitorujeme aj my. Je relatívne pokojná a stabilná, takže pokračujeme tak, ako doteraz. Zdôrazňujeme, že hráčom v našich ligách a našim fanúšikom zatiaľ nič nehrozí. Musíme však vyzvať fanúšikov, hráčov, zástupcov klubov a organizátorov zápasov k zvýšenej hygiene a zodpovednosti v tomto smere, aby sme predišli k šíreniu akéhokoľvek zdravie ohrozujúceho vírusu,“ dodal Miroslav Valíček.

Budú MS v hokeji vo Švajčiarsku bez slovenskej reprezentácie?
Majstrvovstvá sveta možno odohrajú s nižším počtom účastníkov. Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | SITA