Tottenham plánuje presvedčiť Kana, aby zostal. V prípade odchodu bude chcieť 150 miliónov libier
04 | 03 | 2020 I SITA

Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Harry Kane už možno má za sebou posledné stretnutie v drese Tottenhamu Hotspur. Dvadsaťšesťročný najlepší kanonier MS 2018 v Rusku po januárovej operácii ľavého stehenného svalu zrejme v aktuálnej sezóne 2019/2020 nestihne žiadny duel na klubovej úrovni a v ohrození je aj jeho účasť na európskom šampionáte.


Ak sa Spurs nepodarí kvalifikovať do Ligy majstrov, podľa webu denníka The Telegraph by tak mohlo dôjsť k odchodu najväčšej hviezdy mužstva. Prezident klubu Daniel Levy spoločne s trénerom "kohútov" Josém Mourinhom podľa uvedeného zdroja majú v pláne presvedčiť Kana, aby zotrval v klube. Ak by sa však útočník rozhodol posunúť kariéru na novú úroveň, Tottenham by ho pravdepodobne udržal iba veľmi ťažko. Levy v takom prípade plánuje stanoviť odstupné za hráča na 150 miliónov libier.

Kane si roztrhol stehenný sval na Nový rok v zápase Premier League v Southamptone (0:1) a kouč José Mourinho už vtedy vyslovil obavy zo vzniknutej situácie. Vedenie klubu po chirurgickom zákroku vyjadrilo nádej, že opora tímu sa zapojí do tréningu v priebehu apríla. Podľa Chrisa Wilsona, jedného z najprominentnejších britských ortopédov, si však poriadne kopne do lopty až v budúcom ročníku 2020/2021.

Šport: Čajkovský sa jedným gólom podieľal na pondelňajšom víťazstve Dinama Moskva, Kučová prehrala v prvom kole turnaja WTA
Slovenský hokejový obranca Michal Čajkovský sa jedným gólom podieľal na pondelňajšom víťazstve Dinama Moskva nad mestským rivalom Spartakom 5:1. Rodák z Bratislavy sa zaskvel v 42. min, keď skóroval v presilovke o dvoch mužov. V bráne hostí začal... Čítať ďalej
03 | 03 | 2020 | SITA


Neúčasť špičkového zakončovateľa môže výrazným spôsobom zasiahnuť do ambícií "kohútov" na umiestnenie v najlepšej štvorke Premier League a zisk miestenky v Lige majstrov, kde v uplynulej sezóne postúpili až do finále. Tottenham sa v PL momentálne nachádza na 7. mieste s päťbodovou stratou na štvrtý tím tabuľky FC Chelsea.

Ak by však zostal v platnosti trest Európskej futbalovej únie (UEFA) pre momentálne druhý Manchester City, ktorý na dva roky vylúčili z európskych pohárov, a tento tím by sa umiestnil v najlepšej štvorke, do LM by z Anglicka postúpil aj tím z 5. miesta. Tým je momentálne Manchester United, za ktorým Tottenham zaostáva len o dva body.

A.K. Schmiedlová pokorila v mexickom Monterrey Venus Williamsovú
Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Venus Williamsová (USA) 4:6, 6:3, 6:2 Čítať ďalej
03 | 03 | 2020 | SITA