Teroristické opevnenia v Idlibe sa „zlúčili“ s tureckými základňami, tvrdí ruské ministerstvo obrany
04 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Ankara povolila, aby sa jej pozorovacie miesta, ktoré boli založené v rámci dohody s Moskvou v roku 2018, prakticky spojili s teroristickými základňami v Idlibe, uviedlo ruské ministerstvo obrany, uprostred tureckých útokov proti postupujúcim sýrskym silám. Informuje portál RT.


"Opevnené oblasti teroristov sa spojili s tureckými pozorovacími miestami, ktoré boli rozmiestnené podľa dohody zo Soči z roku 2018," uviedol v stredu hovorca ruského generálneho tajomníka Igor Konashenkov.

"Útoky a delostrelecké paľby na susedné civilné osady a ruskú leteckú základňu v Khmeimime sa zmenili z občasných záležitostí na každodenné utrpenie," prehlásil ďalej Konashenkov.

Európa a Spojené štáty neustále ignorovali zlyhanie Turecka dodržiavať dohodu z roku 2018, dodal hovorca a uviedol, že ani jeden sa „nezaujíma o skutočnú humanitárnu situáciu v Idlibe a jeho okolí“.

Pretrvávajúce útoky Ankary na sýrsku armádu sú „porušením medzinárodného práva“ a napriek tomu sú úplne „bez povšimnutia niekoho na Západe“, dodal na záver Konashenkov.

Irán tvrdí, že USA nemajú zákonné právo podpísať mierovú dohodu s Talibanom a určiť budúcnosť Afganistanu
Irán vyhlásil, že aj napriek uzavretiu dohody s Talibanom, USA nemajú absolútne žiadne právo rozhodovať o budúcnosti Afganistanu a že na mierové rozhovory v rámci Afganistanu by mala dohliadať OSN, nie Washington. Informuje spravodajský portál... Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Marek Molnár