Teroristi v Idlibe sa pokúsili použiť chemické zbrane proti sýrskej armáde, tie sa však obrátili proti nim
04 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Džihádistickí militanti sa pokúsili vykonať chemický útok na sýrsku armádu, avšak nedostatok skúsenosti mal za následok, že sa nebezpečné látky obrátili proti nim, uviedlo ruské ministerstvo obrany. Informuje portál RT.


Viac ako tucet teroristov sa pokúsilo uskutočniť chemický útok v strategickom meste Saraqib, ktoré leží na významnom mieste v sýrskej provincii Idlib, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

V snahe „prekaziť postup sýrskych vládnych síl“ v západných štvrtiach Saraqibu sa pokúsili odpáliť „výbušnú muníciu, ktorá bola naplnená toxickými chemikáliami“. Ich pokus bol úplne zybočný.

Keďže teroristi neboli dostatočne kvalifikovaní v zaobchádzaní s toxickými látkami, jedna z nádrží vypustila nebezpečné látky a spôsobila tak zranenia samotným útočníkom, ktorí dostali „vážnu otravu chemickými látkami“.

Teroristické opevnenia v Idlibe sa „zlúčili“ s tureckými základňami, tvrdí ruské ministerstvo obrany
Ankara povolila, aby sa jej pozorovacie miesta, ktoré boli založené v rámci dohody s Moskvou v roku 2018, prakticky spojili s teroristickými základňami v Idlibe, uviedlo ruské ministerstvo obrany, uprostred tureckých útokov proti postupujúcim... Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | Marek Molnár


Sýrske vládne sily nedávno zintenzívnili svoj boj o mesto Saraqib, ktoré je strategicky dôležité pre diaľnicu M5 spájajúcu Damask s Aleppo a M4, ktorá sa tiahne medzi Aleppom a pobrežným mestom Latakia.

V sérii bitiek medzi tureckými a sýrskymi silami došlo v posledných týždňoch na oboch stranách k početným obetiam. Turecká armáda vo veľkej miere využíva ozbrojené bezpilotné lietadlá na zasiahnutie sýrskych obrnených vozidiel, opevnených pozícií a dokonca aj na jednotlivé ciele.

Irán tvrdí, že USA nemajú zákonné právo podpísať mierovú dohodu s Talibanom a určiť budúcnosť Afganistanu
Irán vyhlásil, že aj napriek uzavretiu dohody s Talibanom, USA nemajú absolútne žiadne právo rozhodovať o budúcnosti Afganistanu a že na mierové rozhovory v rámci Afganistanu by mala dohliadať OSN, nie Washington. Informuje spravodajský portál... Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Marek Molnár