NAKA zasahuje na celom Slovensku v súvislosti s korupciou z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry
04 | 03 | 2020 I TASR

 Národná kriminálna agentúra v rámci akcie "DOBYTKÁR" vykonáva zaisťovacie úkony na celom území Slovenskej republiky v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou a legalizáciou príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry.


Ako informovala polícia na sociálnej sieti, zadržali deväť osôb, zaistili hotovosť minimálne 100-tisíc eur a veci rôznej povahy v hodnote najmenej 800-tisíc eur, najmä umelecké diela, súvisiace s vyšetrovanou trestnou činnosťou. Vzhľadom na počiatočné štádium trestného konania, v súčasnosti nie je možné poskytnúť ďalšie informácie.

Pôdohospodárska platobná agentúra nedisponuje podľa agrorezortu bližšími informáciami o danom prípade. "PPA bude v danej veci úzko spolupracovať s NAKA a okamžite ako dostane informácie od orgánov činných v trestnom konaní vyvodí personálne dôsledky v súlade so zákonom o štátnej službe," uviedol v reakcii pre agentúru SITA hovorca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Vladimír Machalík.

Vrah známej ruskej modelky bol odsúdený na 9 rokov väzenia
Rus bol odsúdený na 9 rokov väzenia za to, že dobodal populárnu blogerku, influencerku a bývalú missku Ekaterinu Karaglanovú. Informuje portál The Moscow Times. Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | Marek Molnár