Železnice SR zrušili tender na obnovu výhybiek v stanici Barca za vyše 9 miliónov eur bez DPH
02 | 03 | 2020 I SITA

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrušili verejnú súťaž na obnovu výhybiek v železničnej stanici Barca za predpokladanú cenu viac ako deväť miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).


Zdôvodnili to tým, že neboli predložené viac ako dve ponuky a navrhovaná cena uchádzača, ktorého ponuka sa po vyhodnotení umiestnila na prvom mieste v poradí, je vyššia ako predpokladaná hodnota stavebných prác. Štátny správca železničnej infraštruktúry informoval o výsledku tendra vo Vestníku verejného obstarávania s tým, že nemá dodatočné prostriedky na financovanie zákazky.

"Obstarávateľ po prehodnotení technických, administratívnych a finančných podmienok realizácie predmetu zákazky opätovne pristúpi k vyhláseniu verejného obstarávania na rovnaký alebo obdobný predmet zákazky postupom v zmysle platných právnych predpisov v čase zadávania zákazky, podľa predpokladanej hodnoty zákazky stanovenej obstarávateľom," oznámili ŽSR. Neoznámili však, kto predložil ponuku a v akej výške.

Železnice vyhlásili verejnú súťaž na obnovu výhybiek v železničnej stanici Barca vlani koncom októbra. Investícia má podľa spoločnosti zabezpečiť plynulú a bezpečnú prevádzku vlakovej dopravy, ako aj znížiť náklady na údržbu. "Riešené výhybky č. 1 - 20 sú v zlom technickom stave, zastarané, s nulovou zostatkovou hodnotou majetku obstarávateľa. Medzi výhybkami č. 9 až 14 je obmedzenie traťovej rýchlosti z dôvodu zlého stavu podvalov vo výhybkách aj v koľaji medzi týmito výhybkami," uviedli ŽSR.

I. Matovič sa stretol s B. Kollárom, chce štvorkoalíciu
Ministerské posty vraj budú riešiť na konci rokovaní. Čítať ďalej
02 | 03 | 2020 | TASR