M. Truban a M. Beblavý končia ako predsedovia PS/Spolu
02 | 03 | 2020 I Peter Haluza, TASR, SITA

Lídri koalície PS-Spolu Michal Truban aj Miroslav Beblavý na najbližšom sneme ich strán ponúknu svoje miesta.


Na tlačovej konferencii povedali, že za výsledok strán vo voľbách sú zodpovední vždy lídri. Predseda strany Spolu Miroslav Beblavý z politiky odchádza, M. Truban chce v Progresívnom Slovensku pôsobiť naďalej.

Obaja politici zatiaľ neobjasnili, či budú aj naďalej pokračovať ako koalícia strán. Chcú sa o tom v najbližších dňoch rozprávať a následne prijať rozhodnutie. Koalícia strán PS/Spolu získala v sobotňajších parlamentných voľbách 6,96 percenta, čo jej nestačilo na účasť v Národnej rade SR. Ak totiž kandiduje do parlamentu dvojkoalícia, musí získať minimálne sedem percent.

„Za výsledky vo voľbách je zodpovedný líder, preto v Progresívnom Slovensku zvoláme snem, na ktorom chcem vyvodiť politickú zodpovednosť, a preto sa už nebudem opätovne uchádzať o post predsedu strany,“ uviedol Truban.

Rovnaké stanovisko zastáva aj predseda Spolu Beblavý. „Slovensko potrebuje stranu ako Spolu, preto verím, že program strany dokážu napĺňať ostatní členovia strany. Progresívne Slovensko a strana Za ľudí však pre nás aj naďalej ostávajú kľúčoví partneri, s ktorými si najviac rozumieme,“ dodal Beblavý.

Nové tváre z PS/Spolu zhoreli spolu s Dankom
Navštívili 2 890 obcí. Pripravili extrémne rozsiahly program s názvom „Bod zlomu“. A skončili mimo parlament, rovnako ako Dankova SNS. Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Peter Haluza