Lipšic nebude ministrom vnútra. O svojom rozhodnutí informoval aj Matoviča
02 | 03 | 2020 I SITA

Niekdajší šéf rezortu spravodlivosti či vnútra Daniel Lipšic nebude súčasťou novej vlády. Advokát túto informáciu potvrdil na svojom účte na sociálnej sieti.


Lipšic o svojom rozhodnutí informoval predsedu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča. Meno právneho zástupcu rodičov Jána Kuciaka sa skloňovalo v súvislosti s pozíciou ministra vnútra v budúcom vládnom kabinete.

„Nebudem ministrom vnútra. Od nedele sa v médiách skloňuje moje meno v súvislosti s návratom na post ministra vnútra, ktorý som zastával vo vláde Ivety Radičovej. Cením si záujem verejnosti, aj slová Igora Matoviča na dnešnom brífingu po stretnutí s prezidentkou republiky. Rozhodol som sa však, že v súčasnosti nebudem reflektovať na žiadnu ponuku stať sa členom nastupujúcej vlády. Svoje rozhodnutie som oznámil aj budúcemu premiérovi,“ napísal Lipšic na sociálnej sieti.

"Je v hre, že by Lipšic mohol byť v exekutíve", tvrdí Matovič
Advokáta Daniela Lipšica považuje líder OĽaNO Igor Matovič za kvalitného človeka, je preto v hre, že by obsadil exekutívnu funkciu v prípadnej vláde. Potvrdil to Matovič na brífingu po stretnutí s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. Čítať ďalej
02 | 03 | 2020 | TASR