Erdogan navštívi 5. marca Moskvu v súvislosti s konfliktom medzi Sýriou a Tureckom
02 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan by mal viesť osobný rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Moskve 5. marca. Erdoganova návšteva sa uskutoční kvôli konfliktu medzi tureckými silami a sýrskou armádou. Informuje portál RT.


Ankara potvrdila, že Erdogan vycestuje do Moskvy 5. marca. Kremeľ v nedeľu oznámil, že dúfajú v usporiadanie stretnutia medzi Erdoganom a Putinom v snahe vyriešiť situáciu v sýrskom regióne Idlib. Očakáva sa, že návšteva bude trvať iba jeden deň.

Minulý týždeň boli pri sýrskom leteckom útoku zabitých 34 tureckých jednotiek, čo vyvolalo vojenskú reakciu od Ankary. Rusko uviedlo, že turecký personál bol v blízkosti teroristických jednotiek, ktoré boli cieľom bombardovania, a že Ankara nedokázala riadne informovať Moskvu o svojich vojenských pohyboch. Situácia sa naďalej zhoršuje, pričom obe strany tvrdia, že si navzájom spôsobili vysoký počet obetí.

Včera turecké ministerstvo obrany potvrdilo, že zostrelili dva sýrske bombardéry Su-24 po tom, čo zistili, že bol jeden z ich bojových dronov zničený sýrskou leteckou obranou.

Damask a Moskva považujú Idlib za poslednú teroristickú pevnosť v Sýrii.

VIDEO: Turecká armáda zostrelila 2 sýrske stíhacie lietadlá
Turecko v rámci svojho útoku v oblasti Idlib zostrelilo dve sýrske stíhacie lietadlá, našťastie sa ich piloti katapultovali a teraz sú v bezpečí. Informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Marek Molnár