Vlhová v nedeľu nebude súťažiť, v La Thuile zrušili alpskú kombináciu pre veľké množstvo snehu

Alpská kombinácia žien v talianskom La Thuile v nedeľu nebude. Organizátori zrušili preteky pre prívaly nového snehu a nemožnosť pripraviť súťažný kopec v zodpovedajúcej kvalite na preteky pozostávajúce zo super G a slalomového kola.


Podľa rakúskych médií je nepravdepodobné, že poslednú alpskú kombináciu sa do konca sezóny 2019/2020 podarí nahradiť v inom dejisku. V takom prípade by sa Talianka Federica Brignoneová stala držiteľkou malého glóbusu v disciplíne všestrannosti.

Zrušenie nedeľňajších pretekov môže byť komplikácia pre Slovenku Petru Vlhovú v boji o veľký glóbus, ktorý sa udeľuje za celkové prvenstvo vo Svetového pohári. Ak poslednú kombináciu zrušia bez náhrady, do konca sezóny zostane sedem pretekov. Talianka Federica Brignoneová má na čele Svetového pohára aktuálne náskok 153 bodov pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou a 189 bodov pred Petrou Vlhovou.

Najbližší súťažný víkend v nemeckom Ofterschwangu (7.- 8.3.), kde mal byť na programe slalom a obrovský slalom, už zrušili bez náhrady. Najbližšie sa ženy súťažne predstavia 12. marca v paralelnom slalome vo švédskom Aare. Po Aare bude nasledovať už len finálový týždeň SP v talianskej Cortine d´Ampezzo.

V sobotu schválili zmenu pravidla o postavení mimo hry v prospech útočníkov, ruka či špička kopačky už nebudú rozhodovať
Rada medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB) v sobotu schválila úpravu pravidiel o postavení mimo hry. Zmena je to v prospech útočníkov, pretože po novom už "milimetrový ofsajd" nebude považovaný za výhodu. Čítať ďalej
29 | 02 | 2020 | SITA