Po vypití jedného dúšku vína, v ktorom bola primiešaná syntetická droga MDMA, žena umrela
29 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Žena zomrela po tom, čo vypila jeden dúšok vína, v ktorom bola prisypaná droga MDMA, uviedla prokuratúra v Antverpách. Informuje CNN.


Nemenovaná 41-ročná žena z belgického mesta Puurs zkolabovala po vypití vína, ktoré podľa prokurátora obchodníci s drogami "vylepšili" drogou MDMA. Podľa prokurátorov fľašu po prvom dúšku zlikvidovala, pretože chutila zle, ale krátko nato upadla do bezvedomia. Bola prevezená do nemocnice, kde ale o päť dní neskôr zomrela. Následne sa zistilo, že vypila smrteľnú dávku nelegálnej drogy.

Prokuratúra vyhlásila, že neboli nájdené ďalšie flaše s ktorými sa podobne manipulovalo, varovala však verejnosť, aby boli prípadní konzumenti ostražití a upozornili políciu na podozrivé fľaše vína. Jednalo sa o značku vína Merlot-Cabernet Sauvignon ročník 2016 od holandskej firmy Black & Bianco. Spoločnosť vydala na svojej webovej stránke v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že je „veľmi šokovaná a veľmi rozrušená“, správou o tejto smrti.

Spoločnosť zároveň potvrdila že s predmetnou fľašou vína sa manipulovalo a pôvodný čierny korok bol nahradený béžovým. Aj keď nevedia o ďalších podobných prípadoch, vyzývajú verejnosť, aby v prípade podozrenia okamžite kontaktovala políciu. Sestra obete povedala miestnym novinám Het Nieuwsblad, že žena bola „100% proti drogám“ a vždy pila iba „jeden dúšok vína“.

Pri rekordnom úlovku drogy MDMA v Austrálií zadržali aj štyroch Britov
Viac než 750 kilogramov drogy MDMA, známej obvykle pod názvom extáza, zhabali pri spoločnej razii austrálskych a novozélandských policajtov. Vyšetrovatelia vzali do väzby súčasne šiestich podozrivých vrátane štyroch mužov z Británie, oznámila v... Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | TASR