Zomrel prvý Brit infikovaný koronavírusom
28 | 02 | 2020 I Marek Molnár

V Japonsku zomrel Brit, ktorý sa nachádzal na palube výletnej lode „Diamond Princess“. Ide o prvého človeka zo Spojeného kráľovstva, ktorý podľahol tejto chorobe. Informuje portál RT.


Päť ďalších cestujúcich z tejto výletnej lode už zomrelo, avšak teraz ide o prvú smrť cudzinca, ktorý bol na palube.

Loď spolu so všetkými ľuďmi na palube bola začiatkom tohto mesiaca uvedená do karantény po tom, čo sa odhalilo, že jeden z cestujúcich je pozitívny na túto chorobu. Odvtedy sa potvrdilo, že medzi cestujúcimi je viac ako 700 ďalších infikovaných.

Začiatkom štvrtka Wales oznámil prvý prípad koronavírusu, pričom hlavný lekár Anglicka uviedol, že ďalší dvaja pacienti v krajine sú tiež pozitívni, čím sa celkový počet infikovaných v Spojenom kráľovstve zvýšil na 19.

Britský premiér Boris Johnson zvolal na pondelok núdzové stretnutie ministrov, aby prediskutovali prepuknutie choroby, ktoré sa prvýkrát objavilo v meste Wu-chan v Číne koncom minulého roka. Celosvetovo bolo potvrdených viac ako 80 000 prípadov, v takmer 50 krajinách.

MIMORIADNE: Iránsky parlament kvôli koronavírusu pozastavuje svoju činnosť
Iránsky parlament sa rozhodol prerušiť zasadnutia kvôli koronavírusu. Toto rozhodnutie prichádza po tom, čo sa vírusom nakazila skupina vysoko postavených iránskych úradníkov vrátane zákonodarcov. Informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | Marek Molnár