Vlhová sa pokúsi znížiť manko na Brignoneovú, novinári si budú držať odstup
28 | 02 | 2020 I SITA

Sezóna zjazdárok vstupuje do rozhodujúcej fázy. Na Slovenku Petru Vlhovú čakajú počas víkendu v talianskom La Thuile dvadsiate štvrté a dvadsiate piate preteky ročníka 2019/2020. Až päťkrát sa v ňom dosiaľ tešila z víťazstva a stále má na dosah viacero malých, ale aj veľký glóbus.


Napriek problémom s chrupavkou v kolene sa 24-ročná Liptáčka pokúsi v sobotňajšom super G aj nedeľňajšej alpskej kombinácii čo najviac stiahnuť náskok Fredericy Brignoneovej na čele Svetového pohára. Talianka má momentálne k dobru 159 bodov.

Pred Vlhovou je aj obhajkyňa celkového triumfu v SP Američanka Mikaela Shiffrinová. Jej súťažná pauza po úmrtí otca už trvá takmer mesiac a predĺži sa minimálne o najbližší víkend.

"Vlhovej koleno nie je v poriadku, ale počas súťažného víkendu v Taliansku bude nepochybne veľkou súperkou pre Brignoneovú. Slovenka sa už dokáže veľmi dobre prispôsobiť rýchlosti v super G a výborne vie zvládnuť aj kombinačné preteky," uvádza taliansky portál oasport.it.

Volko po halovej sezóne už v top 30 svetového rebríčka a bližšie k účasti na OH 2020
Najlepší slovenský šprintér Ján Volko sa vďaka svojim výsledkom v prestížnom seriáli World Athletics Indoor Tour, v ktorom dosiahol jedno víťazstvo, štyri tretie miesta, trikrát vyrovnal (6,57) a raz zlepšil slovenský rekord (6,55), výrazne... Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | SITA


"Naším cieľom je aj v Taliansku dosiahnuť dobrý výsledok. Verím, že do tretice to bude v kombinácii všetko dobré,“ uviedol stály člen tímu Boris Vlha pre denník SME, resp. portál sme.sk. Naznačil známe fakty, že jeho mladšia sestra úvodné dve kombinácie v tejto sezóne nedokončila a prišla tak o solídne body v boji o veľký a teoreticky aj kombinačný glóbus. Známe sú aj patálie so zdravím u ambicióznej Slovenky.

Celú sezónu jazdí s narazenou holennou kosťou, k tomu sa pridala opotrebovaná chrupavka v ľavom kolene. "Petra dostala výživové injekcie, ktoré sa bežne pichajú na premazanie chrupaviek. Jej zdravotný stav sa zlepšil a mohla naplno trénovať. Má chronické opotrebovanie chrupavky. Nie je to niečo, čo by sa jej stalo len pred týždňom. Nie je to však vážne," vysvetlil Boris Vlha.

Jágr zabral v správnu chvíľu, Kladno je stále v hre o udržanie sa medzi českou elitou
Hokejisti Kladna v závere základnej časti bojujú o udržanie sa v českej najvyššej súťaži. Tri zápasy pred koncom dlhodobej fázy sezóny im patrí zostupová štrnásta priečka. Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | SITA


Preteky v La Thuile v regióne Aosta sa z obáv pred šírením koronavírusu uskutočnia s obmedzeným počtom divákov a špeciálne opatrenia Taliani prijali aj v súvislosti so zástupcami médií. Rakúske zdroje informujú, že organizátori zrušili slávnostné žrebovanie čísel pred pretekmi a tiež tlačové konferencie a slávnostné ceremoniály po súťažiach.

Novinárom tiež zakázali podávať si ruky s funkcionármi či pretekárkami. "Reportéri, kameramani aj fotografi počas rozhovorov v mixzóne musia udržiavať minimálnu vzdialenosť jeden a pol metra od lyžiarok. Platí to aj o moderátoroch v živom vysielaní. Tiež by si mali vymieňať mikrofóny, ktoré používajú," uvádza športový portál laola1.at.

Sobotňajšie preteky v super G majú stanovený začiatok na 10.30 h, nedeľňajšia kombinácia pozostávajúca zo super G a slalomového kola bude mať štart o 11.15, resp. 14.15 h.

Halák vychytal víťazstvo proti Sekerovi, Tatar vyrovnal svoje kariérne maximum
Slovenský hokejista Tomáš Tatar bol pri oboch góloch Montrealu, ale jeho tím vo štvrtkovom zápase NHL doma prehral s New Yorkom Rangers 2:5. Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | SITA