Sankcie vodičom nie sú podľa polície za účasť na proteste, ale za porušenie zákona o cestnej premávke
28 | 02 | 2020 I SITA

 Sankcie uložené držiteľovi vozidla, alebo ktoré budú uložené konkrétnym vodičom, nie sú za účasť na nedávnych protestných zhromaždeniach autodopravcov, ale za konkrétne porušenia zákona o cestnej premávke.


Ako pre agentúru SITA uviedla v piatok hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, polícia v žiadnom prípade neupiera autodopravcom, či poľnohospodárom, aby vyjadrili svoj názor zákonným spôsobom.

"Dokonca sme ich vopred upozornili na možné riziká a potrebu zohľadniť všetky okolnosti s tým súvisiace. V súvislosti so štrajkom autodopravcov sme vykonávali viacero opatrení s cieľom zabezpečiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky," poznamenala Bárdyová.

"Rozvod storočia pokračuje": Krásna princezná Hajá bojuje s mocným šejkom o deti!
Súdna bitka medzi krásnou jordánsku princeznou Hajo Bint al-Husajn (45) a jej manželom, dubajskými korunným princom, premiérom Spojených arabských emirátov (SAE) a v podstate najmocnejším mužom krajiny, Šejkom Muhammadom bin Rašíd Al Maktúma (70),... Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | Miroslav Tóth


Polícia najmä riadila cestnú premávku na miestach, kde boli zhromaždení nespokojní autodopravcovia, odkláňala cestnú premávku tak, aby bol zabezpečený prejazd osobných vozidiel, autobusov a vozidiel záchranných zložiek.

Polícia informovala, že štandardne v rámci výkonu služby kontroluje dodržiavanie povinností účastníkov cestnej premávky a všetky porušenia rieši v zmysle zákonov platných na území Slovenskej republiky.

Koronavírus: Ženeva zrušila autosalón, na Slovensku budú policajti zastavovať autá
Paniku vyrobili tento týždeň na niektorých miestach v Čechách, keď obchody zaznamenali zvýšený záujem o ryžu, cestoviny a ďalšie trvanlivé potraviny. Na odbyt išli aj lieky a vitamíny na podporu imunity. Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR


"V súvislosti s dodržiavaním pravidiel cestnej premávky vodičov nákladných vozidiel sme zistili viacero porušení, a to najmä na úseku povinnosti držiteľa vozidla," priblížila Bárdyová. V prípade takého správneho deliktu sankciu, resp. rozkaz, zasielajú držiteľovi vozidla.

Viacerí vodiči podľa policajnej hovorkyne porušili pravidlá cestnej premávky závažným spôsobom, ktoré vzhľadom na vážnosť situácie nebolo možné vyriešiť na mieste. "Ale po zadokumentovaní a objasnení priestupkov boli tieto zaslané na príslušný správny orgán na prejednanie (v takomto prípade je priestupca predvolaný na ústne pojednávanie)," dodala Bárdyová.

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) vo štvrtok informovala, že polícia a jej vedenie prenasleduje niektorých účastníkov nedávnych protestov udeľovaním pokút. Denno-denné kontroly vodičov pri výjazde z firmy, vykonávanie hliadkovej činnosti v okolí firiem tých, ktorí sa zúčastnili protestov, podľa Stanislava Skalu z uvedenej organizácie autodopravcov svedčí o tom, že "polícia sa stala nástrojom politických skupín na zastrašova.

Na Slovensku preverili už 127 vzoriek, koronavírus nebol doteraz potvrdený
Na Slovensku doteraz preverili 127 vzoriek, koronavírus (COVID-19) nebol potvrdený. V piatok o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | SITA