VIDEO: Rozhnevaní Gréci pri demonštrácii hádzali na policajtov kamene
27 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Niekoľko desiatok rozhnevaných Grékov sa v stredu večer zrazilo s políciou, keďže násilné protesty voči vybudovaniu nového zadržiavacieho centra pre nelegálnych migrantov na ostrove Lesbos stále pokračujú. Informuje portál RT.


Grécka vláda plánuje výstavbu nových táborov pre utečencov v reakcii na ich preplnenie na ostrovoch Lesbos, Samos, Chios, Leros a Kos.

Avšak miestnym obyvateľom sa tento plán nepáči, tak zobrali do rúk kamene, palice a rôzne zapálené veci na vyjadrenie svojho nesúhlasu. Grécka polícia použila v stredu večer proti demonštrantom slzný plyn a gumové projektily, keďže nepokoje pokračujú už 3 noci po sebe.

Na troch gréckych ostrovoch sa začali protesty proti novým táborom pre migrantov
Demonštranti na gréckych ostrovoch Lesbos, Samos a Chios začali v pondelok stavať barikády v rámci protestu proti zámeru vlády vybudovať nové záchytné zariadenia pre migrantov, píše agentúra AP. Čítať ďalej
24 | 02 | 2020 | TASR


Demonštranti sa zamerali na niekoľko oblastí, vrátane vojenského tábora neďaleko dediny Pagani na ostrove Lesbos, kde sú ubytovaní policajní dôstojníci poslaní do Lesbosu.



Ďalšími cieľmi boli lokality určené na výstavbu zariadení na ubytovanie migrantov a prístav Chios, cez ktorí sa policajti dostali na ostrov.

Podľa miestnych médií sa pri demonštrácii zranilo až 50 policajtov a 10 demonštrantov.

Lesbos a jeho susedné ostrovy sú hlavným vstupným miestom pre utečencov, ktorí sa snažia dostať do Európy cez Stredozemné more. Minulý rok bolo zaregistrovaných viac ako 74 000 nových migrantov, čo vyvolalo už aj tak závažný problém s preplnenými tábormi.

Čínske mesto ponúka viac než 1 000 dolárov tomu, kto sa prihlási s príznakmi na koronavírus
Mesto v Číne sa rozhodlo, že rozdávanie peňazí môže byť tou najlepšou motiváciou pre ľudí, ktorí trpia príznakmi smrtiaceho koronavírusu a nechcú sa nahlásiť zdravotníckym orgánom. Informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Marek Molnár