VIDEO: Meteor s modrým odtieňom rozžiaril nočnú oblohu
27 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Obyvatelia Arizony mohli začiatkom tohto týždňa spozorovať vzácne nebeské divadlo, keď meteor s modrým odtieňom rozžiaril celú oblohu veľkolepým spôsobom. Informuje portál RT.


Americká meteorologická spoločnosť dostala v stredu okolo 5:30 miestneho času viac správ o spozorovaní meteoritu z celého štátu. Meteorit sa podarilo okrem iného zachytiť aj na zvončekovej, či palubnej kamere.



Prelet meteoritu však bolo možné pozorovať aj z iného štátu ako Arizona. "Zdá sa, že sa jednalo o veľmi jasný meteor, keďže sú ohlásené spozorovania aj z južnej Kalifornie a južného Utahu," uviedol Robert Lunsford z American Meteor Society.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=VpjiguoTyu8&feature=emb_title

Obloha nad Arizonou bola nedávno obzvlášť aktívna. Vo februári boli spozorované najmenej dva ďalšie meteory.



"Toto je najlepší čas na sledovanie meteoritov, pretože Mesiac je v takej fáze, že vôbec neprekáža vo výhľade," uviedla spoločnosť American Meteor Society vo svojom vyhlásení.



VIDEO: Rozhnevaní Gréci pri demonštrácii hádzali na policajtov kamene
Niekoľko desiatok rozhnevaných Grékov sa v stredu večer zrazilo s políciou, keďže násilné protesty voči vybudovaniu nového zadržiavacieho centra pre nelegálnych migrantov na ostrove Lesbos stále pokračujú. Informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Marek Molnár