Súd bude rozhodovať o prepustení obvinených v súvislosti s výbuchom plynu
27 | 02 | 2020 I TASR

Okresný súd (OS) v Prešove bude rozhodovať o prepustení z väzby troch obvinených z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia, pôvodne z prečinu všeobecného ohrozenia v súvislosti s výbuchom plynu na Mukačevskej ulici v Prešove. OS ich poslal do väzby 9. decembra 2019.


Krajský súd (KS) jeho rozhodnutie 30. decembra potvrdil. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

"Sudcom pre prípravné konanie bol stanovený termín neverejného informatívneho výsluchu všetkých troch obvinených na 3. marca so začiatkom o 9.00 h v súvislosti s rozhodovaním o žiadosti obhajcu obvinených o ich prepustenie z väzby a tiež v súvislosti s návrhom Krajskej prokuratúry Prešov na rozšírenie dôvodov väzby," uviedla Petrufová.

Trestné konanie je v súčasnosti vedené voči piatim obvineným. Troch obvinených poslal Okresný súd (OS) v Prešove do väzby 9. decembra. Krajský súd jeho rozhodnutie 30. decembra potvrdil.

Slovenská pošta zavádza moderné elektronické služby a zefektívňuje prevádzku
Slovenská pošta zavádza moderné elektronické služby pre zákazníkov a zefektívňuje prevádzku. Spolu s Českou poštou bude participovať na stratégii začlenenia ekologických technológií do prevádzky. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | SITA


OS v Prešove rozhodol v utorok (25. 2.) o ďalších dvoch obvinených, že budú stíhaní na slobode. Rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie OS v Prešove Mareka Čecha nie je právoplatné, prokurátor voči nemu podal sťažnosť. KS o nej bude rozhodovať v rovnaký deň, 3. marca o 13.00 h. Dvoch obvinených polícia zadržala v piatok (21. 2.). Obvinila ich z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia so spôsobením smrti viacerých osôb a škody veľkého rozsahu.

Výbuch plynu a následný požiar v 12-podlažnej bytovke na Mukačevskej ulici 7 na prešovskom sídlisku 6. decembra 2019 neprežilo sedem ľudí, jedna osoba je nezvestná. Bytovku búrali od 16. do 18. decembra. Krízový štáb rozhodol, že je potrebné ju asanovať celú. V piatok 17. januára bol asanovaný, vyvezený a uskladnený celý zostávajúci skelet bytového domu.

Hlavnými hrozbami na hranici SR a Ukrajiny sú organizovaná nelegálna migrácia a pašovanie tovaru
Hlavnými bezpečnostnými hrozbami na slovensko-ukrajinskej hranici sú organizovaná nelegálna migrácia a pašovanie tovaru, najmä tabakových výrobkov. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | SITA