Slovenská pošta zavádza moderné elektronické služby a zefektívňuje prevádzku
27 | 02 | 2020 I SITA

Slovenská pošta zavádza moderné elektronické služby pre zákazníkov a zefektívňuje prevádzku. Spolu s Českou poštou bude participovať na stratégii začlenenia ekologických technológií do prevádzky.


V stredu totiž dve pošty s občianskymi združeniami Čistá mobilita z Českej a Slovenskej republiky podpísali Memorandum o spolupráci. Slovenská pošta tak chce ísť príkladom v postupnom zavádzaní moderných, ekologických a ekonomicky výhodných technológií v prevádzke. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa pošty Eva Rovenská.

Predmetom memoranda je spolupráca na vytvorení stratégie prechodu prevádzky dvoch pôšt na ekologické technológie v oblasti mobility a energetiky. V rámci spolupráce budú pošty analyzovať príležitosti pre zavedenie ekologických vozidiel do prevádzky a aj možnosti úspory energie, lokality pre využitie technológií pre verejnosť, napríklad dobíjacie stanice pre vozidlá.

Ako podotkol generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa, popri tradičných službách sa snažia sústrediť na modernizáciu služieb pre zákazníkov s ohľadom na zdravie ľudí a životného prostredia.

Ďalšia ikona Ficovej éry je za mrežami
Kauza zmenky je priamo napojená na predstaviteľov štátnej a súdnej moci na Slovensku. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Arpád Németh


„Na Slovenskej pošte si zodpovednosť voči životnému prostrediu uvedomujeme každý deň, kedy prevážame desaťtisíce zásielok prostredníctvom desiatok vozidiel a vytlačíme tisíce dokumentov. Chceme mať poštu ekologickejšiu, efektívnejšiu a modernú, bez papiera a s ekologickými vozidlami. Projektami ochrany životného prostredia sa v spoločnosti zaoberá špeciálne vyčlenený tím, ktorý je súčasťou odboru kvality a trvalo udržateľného rozvoja,“ uviedol.

Slovenská pošta v rámci stratégie „Pošta 2020“, ktorá sa zameriava na modernizáciu služieb a zefektívnenie procesov, spustila a realizuje projekt EKO pošta. Cieľom projektu je zredukovať náklady na vytváranie tlačových zostáv v papierovej forme a nahrádza ich elektronickou formou.

Mali by sme sa pripraviť na možný výskyt koronavírusu aj u nás, upozorňuje hlavný hygienik
Mali by sme sa pripraviť na to, že sa aj u nás objaví prípad nákazy novým koronavírusom. Hlavný hygienik SR Ján Mikas to uviedol vo štvrtok pred zasadnutím Bezpečnostnej rady SR. Otázkou podľa neho je, ako rýchlo sa tento prípad a jeho kontakty... Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | SITA


Vo svojom vozovom parku má pošta v súčasnosti 29 elektrických motocyklov, 22 elektrických áut a 208 áut na CNG pohon (stlačený zemný plyn). V podnikaní uplatňuje certifikované systémy manažérstva kvality 9001, manažérstva environmentu 14001 a manažérstva informačnej bezpečnosti 27001 v súlade s prijatými a verejne dostupnými vyhláseniami.

„Pošta plánuje aj zavedenie novej normy ISO 50001, certifikácia systému energetického manažérstva, ktorá prináša ekonomické prínosy a prínosy pre vedenie organizácie ako nástroj pre získanie údajov potrebných pre plánovanie a vytýčenie cieľov a zvýšenie morálky organizácie vo vzťahu k spotrebe energie," dodala Rovenská.

KAUZA: Súd uznal Mariana K. a Pavla R. vinnými v kauze falšovania zmeniek
Špecializovaný trestný súd dnes uznal Mariana K. a Pavla R. vinnými v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR