Irán potvrdil už 26 úmrtí na koronavírus a 245 prípadov nákazy
27 | 02 | 2020 I TASR

V Iráne v priebehu 24 hodín potvrdili ďalších sedem úmrtí, ku ktorým došlo v dôsledku nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2. Okrem úmrtí vo štvrtok potvrdili aj ďalších 106 prípadov nákazy.


Celková bilancia koronavírusu a respiračného ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje, tak v Iráne momentálne predstavuje 26 mŕtvych a 245 infikovaných. S odvolaním sa na oznámenie iránskeho ministerstva zdravotníctva o tom informovala agentúra AFP s tým, že ide o krajinu s najvyšším počtom úmrtí mimo územia Číny.

"Za uplynulých 24 hodín máme 106 (nových) potvrdených prípadov... Počet úmrtí stúpol na 26," uviedol v rozhovore pre štátnu televíziu hovorca ministerstva zdravotníctva. Dodal, že v krajine pre obavy zo šírenia koronavírusu plánujú zaviesť isté obmedzenia pre posvätné miesta islamu a zrušiť niektoré piatkové modlitby.

Taliansko sa stáva európskym hniezdom pre koronavírus. Boli potvrdené 2 obete a 79 infikovaných
Počet potvrdených infikovaných koronavírusom Covid-19 stúpol v Taliansku na 79, čo núti úrady zaviesť prísnejšie opatrenia a karantény v severných oblastiach Lombardsko a Veneta. Informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Marek Molnár


Medzi poslednými nakazenými je aj predseda výboru pre národnú bezpečnosť a zahraničné záležitosti iránskeho parlamentu Modžtabá Zúlnúr. Politik prostredníctvom videonahrávky, ktorú zverejnila agentúra Fars, oznámil, že sa nachádza v domácej karanténe.

Zúlnúr v iránskom parlamente zastupuje šiitske pútnicke mesto Kom, odkiaľ hlásili prvé prípady nákazy v krajine. Tam sa vírus podľa úradov dostal prostredníctvom ľudí, ktorí prišli z Číny, odkiaľ sa nový koronavírus rozšíril už do vyše 45 krajín sveta.

Zahraniční odborníci v oblasti zdravotníctva vyjadrili znepokojenie nad tým, ako Irán bojuje proti šíreniu koronavírusu na svojom území. Teherán však trvá na tom, že v krajine sa situácia "zlepšuje".

VIDEO: Rozhnevaní Gréci pri demonštrácii hádzali na policajtov kamene
Niekoľko desiatok rozhnevaných Grékov sa v stredu večer zrazilo s políciou, keďže násilné protesty voči vybudovaniu nového zadržiavacieho centra pre nelegálnych migrantov na ostrove Lesbos stále pokračujú. Informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Marek Molnár