V Brazílii hlásia prvý možný prípad nákazy novým koronavírusom
26 | 02 | 2020 I TASR

V Brazílii testujú pre podozrenie z nákazy novým koronavírusom 61-ročného obyvateľa mesta Sao Paulo, ktorý nedávno navštívil Taliansko. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na brazílske ministerstvo zdravotníctva s tým, že by tak šlo o prvý prípad nákazy v Južnej Amerike.


Muž navštívil v dňoch 9. - 21. februára Lombardsko, jeden z najviac postihnutých regiónov v Taliansku. Podľa ministerstva po návrate vykazoval symptómy typické pre toto ochorenie - ako napríklad horúčku a bolesť v krku.

Ak sa podozrenie potvrdí, pôjde o prvý prípad nákazy novým koronavírusom v Južnej Amerike. Spojené štáty a Kanada potvrdili doposiaľ 63 prípadov infekcie vírusom.

Výskyt koronavírusu SARS-CoV-2 (predtým 2019-nCoV), ktorý spôsobuje ochorenie pomenované COVID-19, hlásili po prvý raz v decembri 2019 v čínskom meste Wu-chan, metropole provincie Chu-pej. Odtiaľ sa rozšíril do desiatok krajín.

Taliansko sa s počtom vyše 300 infikovaných ľudí dostalo na prvé miesto v Európe, pričom je zároveň tretie vo svete za Čínou a Južnou Kóreou.

Taliansko sa stáva európskym hniezdom pre koronavírus. Boli potvrdené 2 obete a 79 infikovaných
Počet potvrdených infikovaných koronavírusom Covid-19 stúpol v Taliansku na 79, čo núti úrady zaviesť prísnejšie opatrenia a karantény v severných oblastiach Lombardsko a Veneta. Informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Marek Molnár