Pri násilných demonštráciách v Indii zomrelo už 20 ľudí. Polícia začala používať drony na identifikáciu páchateľov (VIDEO+FOTO)
26 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Indické orgány činné v trestnom konaní začali používať drony na identifikáciu páchateľov zapojených do pokračujúcich násilných demonštráciách, pri ktorých podľa správ z médií zomrelo už najmenej 20 ľudí. Informuje portál RT.


Odhaduje sa, že zatiaľ bolo zabitých najmenej 20 ľudí pri stretoch medzi podporovateľmi a odporcami kontroverzného indického zákona o občianstve, informovali indické médiá, pričom citovali zdravotníckych predstaviteľov. Násilie začalo v pondelok potom, čo americký prezident Donald Trump priletel do indického hlavného mesta, aby rokoval s premiérom Narendrom Modim.

V stredu Modi na Twitteri žiadal, aby jeho „bratia a sestry v Dillí“ ukončili nepokoje, pretože sa vynakladá veľké úsilie na obnovenie „pokoja a normálnosti“ v hlavnom meste.



 

Polícia v tejto oblasti nasadila malé bezpilotné lietadlá s cieľom lepšie monitorovať oblasti severovýchodného Dillí, ktoré stále čelia násiliu. Video uverejnené na sociálnych médiách údajne ukazuje príslušníkov orgánov činných v trestnom konaní, ktorí riadia drony pomocou diaľkových ovládačov.





Indická vláda nasadila armádnu políciu a iné bezpečnostné sily, aby potlačili nepokoje. Fotografie ukazujú množstvo bezpečnostných pracovníkov, ktorí sa zhromažďujú v uliciach mesta.



Muž bol zatknutý potom, čo sa pokúsil vyhodiť do povetria auto na parkovisku pri Pentagóne
Muž z Arkansasu viedol s políciou divokú naháňačku potom, čo sa pokúsil vyhodiť do vzduchu auto zaparkované neďaleko Pentagónu. Polícia ho zadržala pri národnom cintoríne v Arlingtone a teraz čelí obvineniam, ktoré by mu mohli odňať slobodu až na... Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | Marek Molnár