Novinár, ktorý položil premiérovi otázku o sexuálnej orientácii, skončil
25 | 02 | 2020 I Peter Haluza

Redaktor týždenníka Plus 7 Dní Pavel Knapko, ktorý počas rozhovoru s premiérom Petrom Pellegrinim rozoberal aj jeho sexuálnu orientáciu, v novinách včera skončil.


Informovala o to stránka omediach.com. Redaktor na facebooku oznámil, že v týždenníku končí a za svojim rozhovorom aj otázkou si stojí. Tu je časť vyjadrenia P. Knapka zo sociálnej siete:

"Nikto nepovedal, že sexualita tu je nejakým spôsobom problémom, ide ale o to, že ak politik, o ktorom sa hovorí, že do danej menšiny patrí a zároveň je volebným lídrom strany, ktorá má podobnú komunitu pokrytecky viac menej na háku, nechápem, prečo túto otázku nepoložiť. Najmä ak domovská strana takéhoto politika dáva, alebo skôr dávala denne najavo svoj kritický postoj voči LGBTI komunite."

Pavel Knapko pracoval pre PLus 7 Dní už v roku 2017. V rokoch 2018 a 2019 bol redaktorom Hospodárskych novín, do Plus 7 Dní sa vrátil len nedávno na začiatku roka 2020.

Nový vlastník TV Markíza môže šíriť čínsku propagandu, tvrdia českí Piráti
Česká pirátská strana (Piráti) žiada amerických politikov a akcionárov skupiny CME o prešetrenie možných rizík súvisiacich s predajom firmy do rúk Petra Kellnera a jeho firmy PPF. Čítať ďalej
24 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Problémový rozhovor

Z rozhovoru s premiérom, ktorý je uverejnený v minulotýždňovom čísle týždenníka Plus 7 Dní, patriaceho do mediálneho portfólia Penty, bola nakoniec vystrihnutá otázka na jeho sexuálnu orientáciu. Reportér Pavel Knapko sa Pellegriniho najskôr pýtal, aký má názor na satirický humor pravidelne uverejňovaný na stránkach Zomri, ktorý sa neraz týka aj jeho osoby.


Premiér síce v rozhovore potvrdil, že sa rád zasmeje aj sám na sebe, ale posty, ktoré naznačujú, že by mal byť len politickou bábkou v rukách Roberta Fica označuje za antikampaň. Knapko v tomto kontexte tiež pripomenul, že posty uverejňované na Zomri si neraz uťahujú aj z premiérovej domnelej sexuálnej orientácie. Pellegrini však jasne deklaroval, že všetky dohady ohľadne jeho  orientácie sú nepravdivé. Táto časť rozhovoru sa však napokon do najnovšieho vydania týždenníka nedostala.


Na protest voči tomtuto postupu, na ktorý dalo pokyn vydavateľstvo, odišla aj šéfredaktorka Plus 7 Dní Katarína Šelestiaková.

ODHALENIE: Matovičov marketing a vplyv ESETu
Za enormný nárast popularity môže líder hnutia OĽaNO ďakovať aj majiteľom ESETu. Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | Peter Bachan