VIDEO: Damask sa stal opäť obeťou útoku. Tentoraz rakety prišli z Izraelom okupovaných Golanských výšin
24 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Na oblohe nad Damaskom bolo opäť možné vidieť nepriateľské rakety, našťastie sýrske systémy protivzdušnej obrany pohotovo reagovali a útok, prichádzajúci zo smeru okupovaných Golanských výšin, úspešne odrazili. Informuje portál RT.


Hlavné mesto Sýrie a okolité oblasti sa často stávajú terčom raketových útokov, z ktorých krajina často obviňuje Izrael. Tel Aviv málokedy pripúšťa vojenské útoky na susedov, ale tentokrát Izraelské obranné sily útok rýchlo potvrdil.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=3YqBHVY9nAg&feature=emb_title

Generálne velenie armády v sobotu varovalo, že každé narušenie sýrskeho vzdušného priestoru sa stretne s vojenskou odpoveďou a akékoľvek lietadlo, ktoré to urobí, bude považované za „nepriateľský cieľ“.



Naposledy Tel Aviv vystrelilo rakety na Damask pred 10 dňami. Ďalší útok zo 6. februára ohrozil život 172 cestujúcich a posádky na palube lietadla A320 z Teheránu.

Zahraničné médiá „nevynechali najmenšiu príležitosť“, aby zabránili ľuďom v celoštátnych voľbách, tvrdí Chámeneí
Iránsky najvyšší vodca Ali Chámeneí sa vo svojom najnovšom vyhlásení zameral na zahraničné médiá, pričom uviedol, že urobili všetko preto, aby „odradili“ Iráncov od hlasovania v parlamentných voľbách. Informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Marek Molnár