USA a India majú čoskoro dokončiť trojmiliardovú obchodnú dohodu, vyhlásil Trump
24 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Donald Trump potvrdil, že dlho očakávaná trojmiliardová dohoda s Indiou na obstaranie vojenských helikoptér, bude dokončená počas jeho návštevy Indie. Informuje portál RT.


India sa nachádza v záverečných fázach dokončovania nákupu helikoptér Seahawk 24 MH-60R - a zdá sa, že dohoda bude oficiálne dokončená počas návštevy amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Trump v prejave pre stotisícový dav v Ahmedabáde uviedol, že ho potešilo, že predá Indii „absolútne“ najlepšie dostupné helikoptéry. Trump tiež vyjadril nádej, že India a USA sa stanú „poprednými obrannými partnermi“. Americký prezident sa tiež pochválil tým, že jeho krajina vyrába „najlepšie a najobávanejšie vojenské vybavenie na planéte“.

Poznamenal tiež, že prebiehajú ďalšie rokovania o kúpe protivzdušných systémov a bezpilotných lietadiel.

Americký prezident tiež zdôraznil, že by rád videl väčšiu spoluprácu pri vesmírnych operáciach. Avšak India už hľadala pomoc inde - v Rusku. Naí Dillí už vyslalo do Ruska štyroch svojich astronautov na výcvik v rámci príprav na prvú vesmírnu misiu s posádkou, ktorá sa má uskutočniť v roku 2022.

VIDEO: Palestínčania spustili raketový útok na južný Izrael
Na južný Izrael bolo vypálených niekoľko rakiet z pásma Gazy. Raketový útok prišiel len niekoľko hodín potom, čo izraelská armáda zabila „teroristu“, ktorý údajne pokladal výbušniny blízko hraničného plotu. Informuje portál... Čítať ďalej
24 | 02 | 2020 | Marek Molnár