Francúzi varujú Spojené kráľovstvo, že nemajú v pláne podpísať "neprospešnú" dohodu
24 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Francúzska štátna tajomníčka pre európske záležitosti Amélie de Montchalin varovala, že Francúzsko sa nebude ponáhľať s prijatím obchodnej dohody medzi Spojeným kráľovstvom a EÚ na úkor svojej hospodárskej budúcnosti. Informuje portál RT.


Keď štátna tajomníčka pre európske záležitosti viedla rozhovor s televíziou France 2, uviedla, že keď bude smerovať na samit do Bruselu, bude mať „jasný odkaz voči Brexitu“.

"Britský premiér Boris Johnson chce podpísať dohodu za každú cenu, avšak to neznamená, že Francúzsko podpíše dohodu, ktorá pre nás nie je prospešná," uviedla v pondelok vo svojom príspevku na Twitteri, kde pridala aj video z jej rozhovoru. Dodala tiež, že Paríž nebude „obetovať“ francúzske podniky, rybárov a poľnohospodárov, aby zabezpečil rýchly obchod.



Predtým francúzsky prezident Emmanuel Macron naznačil, že EÚ je pripravená zaujať striktnú pozíciu v obchodných rokovaniach, zatiaľ čo rybolovné práva zostávajú ťažkou témou.

Macron tiež uviedol, že pochybuje o tom, že sa obidvom stranám podarí dosiahnuť dohodu do 31. decembra, pretože Briti sa „ťažko vyrovnávajú“ a predpokladá, že rozhovory budú „napäté“.

USA a India majú čoskoro dokončiť trojmiliardovú obchodnú dohodu, vyhlásil Trump
Donald Trump potvrdil, že dlho očakávaná trojmiliardová dohoda s Indiou na obstaranie vojenských helikoptér, bude dokončená počas jeho návštevy Indie. Informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 02 | 2020 | Marek Molnár