Južná Kórea vyhlásila najvyšší stupeň varovania v súvislosti s koronavírusom
23 | 02 | 2020 I TASR

Juhokórejský prezident Mun Če-in vyhlásil v nedeľu v krajine najvyšší stupeň varovania v súvislosti s novým koronavírusom. Informovala o tom agentúra AP.


Mun Če-in uviedol, že úrady by mali podniknúť "bezprecedentné" a "silné" kroky v boji proti epidémii. Situácia podľa neho dosiahla "kľúčový bod" a "nasledujúce dni budú veľmi dôležitým a rozhodujúcim okamihom".

Prezident sa takto vyjadril na začiatku zasadnutia vlády po tom, čo úrady v nedeľu ohlásili 123 nových prípadov nákazy koronavírusom. Celkovo tak evidujú 556 nakazených a päť mŕtvych.

Výskyt koronavírusu SARS-CoV-2 (predtým 2019-nCoV), ktorý spôsobuje ochorenie pomenované Covid-19, hlásili po prvý raz v decembri 2019 v meste Wu-chan. Mimo Číny ho odvtedy zaznamenali vo viac ako 25 krajinách. Počet obetí v Číne prekročil 2400 ľudí a celkový počet infikovaných sa zvýšil na približne 77.000 osôb.

Taliansko sa stáva európskym hniezdom pre koronavírus. Boli potvrdené 2 obete a 79 infikovaných
Počet potvrdených infikovaných koronavírusom Covid-19 stúpol v Taliansku na 79, čo núti úrady zaviesť prísnejšie opatrenia a karantény v severných oblastiach Lombardsko a Veneta. Informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Marek Molnár