Putin a Erdogan „zintenzívnia kontakty“ ohľadom Sýrie, zatiaľ čo v Idlibe nie je žiadna známka mieru
22 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Ruský prezident Vladimir Putin a jeho turecký kolega Recep Tayyip Erdogan počas svojho telefonátu hovorili hlavne o Sýrii, keďže sa rýchlo zvýšilo napätie potom, čo turecké jednotky vtrhli do provincie Idlib. Informuje portál RT.


Putin vyjadril „vážne znepokojenie nad prebiehajúcimi agresívnymi aktivitami extrémistických skupín“ a zdôraznil potrebu „bezpodmienečného rešpektovania suverenity a územnej celistvosti“ Sýrie. Moskva a Ankara sa dohodli na „zintenzívnení dvojstranných medziregionálnych konzultácií o Idlibe“ spolu s intenzívnymi vojenskými kontaktmi.

Nebolo však jasné, ako presne sa to myslelo s provinciou Idlib, kde Turecko aj naďalej posiela svoje vojská a tanky.



Na druhej strane Erdogan povedal Putinovi, že „sa v Idlibe musia zastaviť činy al-Asadovho režimu a aj humanitárna kríza.“

Turecký líder v rozhovore pre novinárov v Istanbule tiež uviedol, že prímerie nebude, pokiaľ sýrske sily nezastavia svoju „krutosť“.

"Pokiaľ režim v tejto provincii neprestane prenasledovať ľudí, nie je možné odtiaľ ustúpiť," vyhlásil Erdogan.

Štvorročné dievčatko neprežilo pád z 15-tého poschodia
Štvorročné dievčatko vypadlo v piatok z bytového domu v severnom Hongkongu. Jej otec ju údajne nechal doma samú aj s jej mladšou dcérou. Informuje portál South China Morning Post. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Marek Molnár