Princ Harry a Meghan prestanú používať značku SussexRoyal
22 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan prestanú od jari používať značku SussexRoyal, pričom o jej registráciu požiadali len minulý rok. Tento názov neponesie ani ich chystaná dobročinná nadácia, uviedla v piatok večer hovorkyňa manželského páru. Informuje portál The New York Times.


Vnuk kráľovnej Alžbety II. na začiatku roka oznámil, že sa so ženou vzdajú role v kráľovskej rodine a začnú pracovať, aby sa stali finančne nezávislými. Od 1. apríla sa nebude nachádzať kancelária princa Harryho a jej manželky v Buckinghamskom paláci. S verejnosťou budú komunikovať prostredníctvom svojej charitatívnej organizácie, ktorú plánujú čoskoro predstaviť a ktorá sa pôvodne mala volať Sussex Royal Foundation.

Značka nesúca v sebe slovo "royal" (kráľovský), by im podľa agentúry DPA mohla byť užitočná okrem iného pri žiadostiach o príspevky na jej fungovanie, avšak práve to údajne vadilo Buckinghamskému palácu. Hovorkyňa páru uviedla, že dôvodom oznámeného kroku sú vládne predpisy.

Harry a Meghan už nemajú právo používať titul "kráľovská výsosť" a nie sú platení z verejných prostriedkov. Harrymu zostal titul princ a pár si dokonca ponechal tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Dvojica plánuje žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike.

Ignorovanie klimatických zmien bude mať za následok "nepredstaviteľnú" globálnu recesiu
Extrémne klimatické zmeny by mohli spôsobiť výraznú hospodársku recesiu na celom svete, tieto riziká však stále podceňujeme, upozorňuje najnovší výskum. Informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 02 | 2020 | Marek Molnár