NR SR: Hlasovanie o skrátených režimoch k novelám je presunuté na budúci týždeň
21 | 02 | 2020 I TASR

V parlamente nebol ani raz dostatok poslancov na hlasovanie.


Parlament odložil hlasovanie o prerokovaných návrhoch na skrátené legislatívne konanie k trom novelám zákonov, ktorými sa majú zvýšiť prídavok na dieťa, zrušiť diaľničné známky a zaviesť 13. dôchodok. Hlasovanie bolo odložené na utorok 25. februára o 10. hodine.

Plénum v piatok dorokovalo všetky tieto tri návrhy na skrátené konanie. Nebolo však ani raz uznášaniaschopné pri návrhu na skrátené konanie k zavedeniu 13. dôchodku, keďže v pléne nebol dostatok poslancov. Prítomných bolo len 68 zákonodarcov.

YouTube obnovil kanál Štefana Harabina
Účet Štefana Harabina bol zablokovaný vo štvrtok, v piatok ráno bol opäť prístupný. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Opoziční poslanci zo strán SaS, OĽaNO, Sme rodina a nezaradení poslanci sa prezentovali ako neprítomní na hlasovaní. Rovnako aj klub Most-Híd okrem poslanca Eduarda Adamčíka, ktorý bol za.

Za skrátené konanie k 13. dôchodku hlasovali poslanci Smeru-SD, SNS, nezaradení poslanci Peter Marček a Martina Šimkovičová aj celý klub ĽSNS. Podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar preto musel hlasovanie odložiť na utorok doobeda.

V pondelok 24. februára parlament rokovať nebude. V piatok ešte plénum bude rokovať do 14. hodiny o uznesení k Istanbulskému dohovoru.

Rečnícky pultík je odblokovaný, parlamentné divadielko pokračuje
Stručný komentovaný súhrn včerajších udalostí od Petra Haluzu. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Opozícia označila hlasovanie o skrátenom legislatívnom konaní k trom vládnym návrhom na mimoriadnej schôdzi za pokrytectvo vládnej koalície. Zhodli sa na tom poslanci Národnej rady (NR) SR) Miroslav Beblavý (nezaradený), Eduard Heger, (OĽaNO) a Karol Galek (SaS).

"Sme radi, že sa im nepodarilo presadiť skrátené legislatívne konanie," povedal po neúspešnom hlasovaní Beblavý s tým, že členovia koalície sami nechcú nič meniť, ale využívajú sociálne opatrenia na volebnú kampaň.

"Ak im tak veľmi záleží na ľuďoch, kde sú ich poslanci? To je jasná vizitka," vyhlásil Heger s tým, že poslanci Smeru-SD sa otočili chrtom vlastným voličom. Galek označil vládne návrhy na mimoriadnej schôdzi za predvolebnú korupciu. "Ani oni sami neboli presvedčení, že je to dobrý nápad a na schôdzi sa nezúčastnili," podotkol.

Predseda Sme rodina Boris Kollár po hlasovaní skonštatoval, že šéfovi Smeru-SD nejde o presadenie sociálnych opatrení, hovorí o predvolebnom divadle. Robert Fico si podľa neho nesplnil domácu úlohu, pretože nevedel zabezpečiť dostatočný počet poslancov na hlasovanie.

Kollár naložil Ficovi a spol. a aj kolegom z opozície. Sme rodina bude za 13. dôchodky hlasovať kvôli ľuďom
Parlamentná schôdza kvôli 13. dôchodkom vyvolala emócie naprieč celým politickým spektrom. Vystúpiť pred svojimi kolegami sa rozhodol aj Boris Kollár. Predseda Sme rodina nešetril kritikou na všetky strany. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Platený PR článok