Kollár naložil Ficovi a spol. a aj kolegom z opozície. Sme rodina bude za 13. dôchodky hlasovať kvôli ľuďom
21 | 02 | 2020 I Platený PR článok

Parlamentná schôdza kvôli 13. dôchodkom vyvolala emócie naprieč celým politickým spektrom. Vystúpiť pred svojimi kolegami sa rozhodol aj Boris Kollár. Predseda Sme rodina nešetril kritikou na všetky strany.


Boris Kollár, ktorý je známy svojim pokojným vystupovaním, naložil Smeru-SD ako nikdy. Emócie v ňom vyvolalo správanie vládnej strany pár dní pred voľbami. Vláda sa totiž na poslednú chvíľu rozhodla schváliť 13. dôchodky pre dôchodcov, ktoré im však sľubovali už desať rokov.

Priestor na realizáciu tohto sľubu však našli až teraz – dva týždne pred parlamentnými voľbami. „Fico vládol sám, mohol to urobiť. Prečo to nespravil, lebo to nepotreboval. A dnes, keď mu tečie do topánok a zistil, že nemusí zostaviť vládu, v panike rýchlo došli a zvolali vládu, aby nás tí dôchodcovia volili,“ vyhlásil Kollár v pléne.



Pripomenul, že Fico a spol. dôvod na 13. dôchodky starkým pred rokom nevidel. Práve vtedy sa totiž Sme rodina pokúsila toto opatrenie presadiť. Nezískali však dostatočný počet hlasov ani z koalície, ani z opozície. Jediné, čo podľa Kollára boli ľuďom ochotní dať, boli vianočné príspevky, ktoré však nedostali nikdy všetci dôchodcovia. A ich schvaľovanie si nechala vláda vždy na poslednú chvíľu.

„Budete počúvať, dostanete ten darček, nebudete počúvať, ten darček vám veľký Smer nedá. Ešte požadovali, aby ľudia boli vďační. Pritom, to sú vaše peniaze ľudia, nie peniaze Smeru. A vykupovať to volením tejto kleptokracie,“ pripomenul šéf Sme rodina.

„Ale bolo by veľmi zlé, keby sme kleptokraciu vymenili za psychiatriu, ktorej sme boli svedkami. Ani to nie je správne. Som proti tomu, aby sme tu robili cirkus a ukazovali ľuďom, akým spôsobom sa nemá Národná rada správať. Zato sa tiež hanbím,“ obul sa Kollár do poslancov Spolu, ktorí niekoľko dní blokovali Národnú radu.

Týmto spôsobom snažili vyjadriť nesúhlas s koaličným návrhom. Kollárovci ale napriek kritickému postoju chcú za 13. dôchodky hlasovať.

„Budem zaňho bojovať. A je mi to úplne jedno, že sa na mňa naserie celá opozícia. Keď raz niečo mám v programe, tak za to budem bojovať,“ zdôvodnil Kollár a vyzval opozíciu aj koalíciu, aby za peniaze dôchodcom zahlasovali aj oni.