RTVS plánuje spustiť štvrtý televízny okruh Šport v lete
20 | 02 | 2020 I Peter Haluza

Všetky exkluzívne športové zápasy sa presunú práve na stanicu Šport.


RTVS v súčasnosti vlastní práva na vysielanie všetkých významných športových podujatí, s výnimkou futbalovej Ligy majstrov. Ich vysielanie by sa malo bez výnimky presunúť na plánovaný štvrtý okruh verejnoprávnej televízie Šport. Pre Stratégie to povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

„Štvrtý televízny okruh Šport plánujeme spustiť v lete. Máme niekoľko mesiacov na to, aby sme vyšperkovali programovú štruktúru. Nebude to iba o športe. Bude to šport a životný štýl. Niečo  v zmysle: Hýb sa a budeš zdravý,“ povedal pre Stratégie J. Rezník.

Podľa neho môže vyjsť vysielanie tohto špecializovaného televízneho okruhu v budúcom roku 13-15 mil. EUR. Generálny riaditeľ RTVS sa vyjadril aj vysielacím právam na Ligu majstrov. Rezník si myslí, že ceny za licencie nebudú stúpať donekonečna a časom príde opäť situácia, keď si aj verejnoprávna televízia bude môcť opäť nákup tejto licencie dovoliť.

Barcelona zrealizovala núdzový transfer, na Camp Nou prichádza Dán Braithwaite
Španielsky futbalový klub FC Barcelona vyriešil problémy so zraneniami ofenzívnych hráčov Luisa Suáreza a Ousmana Dembélého angažovaním dánskeho útočníka Martina Braithwaita z CD Leganés. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | SITA