Predseda Demokratickej strany žiada odchod Galka a spol. z kandidátky
18 | 02 | 2020 I TASR

Kravčík hovorí, že galkovci sa rozhodli podieľať na volebnej korupcii. Aktualizované o vyjadrenia skupiny poslancov okolo Ľ. Galka.


Predseda mimoparlamentnej Demokratickej strany Michal Kravčík žiada nezaradených poslancov okolo Ľubomíra Galka, aby odišli z kandidátky. Dôvodom je, že umožnili otvorenie parlamentnej schôdze. Galko krok poslancov odôvodnil tým, že chcel v rozprave vyjadriť svoj názor na jednotlivé návrhy. Informovali o tom na sociálnej sieti.

Kravčík hovorí, že poslanci sa rozhodli podieľať na volebnej korupcii. "Moju dôveru definitívne stratili a žiadam ich o odchod z volebnej kandidátky Demokratickej strany," doplnil.

Galko vysvetlil, že sú s kolegami pripravení pracovať a vysvetliť v rozprave, čo si o jednotlivých návrhoch myslia.

Ľudia si sociálne istoty zaslúžia aj pred voľbami
Dnešná mimoriadna schôdza parlamentu do veľkej miery napovie, aké môže byť usporiadanie politických síl na Slovensku. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Peter Haluza


"Z politických strán, ktoré si hovoria 'demokratická opozícia', s nami nikto nerokoval, nikto z nich nebol sa s nami dohodnúť na nejakom spoločnom postupe. Ďalšie informácie v priebehu dňa," vysvetlil. Parlament mal rokovať o zavedení 13. dôchodku, zvýšení prídavku na dieťa, zrušení diaľničných známok aj o Istanbulskom dohovore. Schôdzu inicioval Smer-SD a SNS, opozícia za ňou vidí snahu kupovať si hlasy voličov.

AKTUALIZÁCIA:

Poslanci Národnej rady (NR) SR musia chodiť do práce až do skončenia ich mandátu, teda do parlamentných volieb. V reakcii na podporu otvorenia mimoriadnej schôdze pléna to vyhlásila poslankyňa Natália Blahová (nezaradená). Spolu s kolegami, ktorí sú súčasťou neparlamentnej Demokratickej strany, sa v rokovacej sále pléna prezentovali, čím podporili jej otvorenie.

Otvorenie schôdze podporili okrem Blahovej aj poslanci Vladimír Sloboda, Miroslav Ivan, Jozef Rajtár, Radoslav Pavelka, Ľubomír Galko, Renáta Kaščáková. Všetci pred časom odišli z opozičnej SaS.
Podľa slov Ivana sa ich seniori pýtajú, kedy budú mať viac peňazí. "My sa máme tváriť, že sme neprítomní?" pýtal sa pred novinármi.

Galko tiež pripomenul, že v tejto súvislosti neexistovala žiadna dohoda celej opozície a o spoločnom postupe nerokovali. Na otázku, či podporia v hlasovaní návrhy zákonov, Galko neodpovedal. Podotkol len, že v stredu (19. 2.) predstavia svoje riešenia. V stredu ráno má mimoriadna schôdza pokračovať. "Prídeme na schôdzu bez ohľadu na to, či to bude jeden deň pred voľbami či jeden deň po voľbách," dodal Galko.

Parlament blokuje torta na pulte, Kotleba mal vraj nehodu
AKTUALIZÁCIA: Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) prerušil rokovanie mimoriadnej schôdze pléna do stredy 19. februára do 9.00 h. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Peter Haluza, TASR