Galkovci poskytli Demokratickej strane najdrahšie pôžičky s najkratšími lehotami na splatenie
18 | 02 | 2020 I SITA

Najviac podľa TIS strane prispel Jozef Rajtár (12-tisíc eur) a Natália Blahová (10-tisíc eur).


Na aktuálnu predvolebnú kampaň si mimoparlamentná Demokratická strana (DS) požičala dokopy zatiaľ 95-tisíc eur, z čoho väčšinu, teda 51-tisíc, jej poskytli odídenci zo strany Sloboda a Solidarita (SaS) okolo Ľubomíra Galka. Na sociálnej sieti o tom informovala organizácia Transparency International Slovensko (TIS).

Najviac podľa TIS strane prispel Jozef Rajtár (12-tisíc eur) a Natália Blahová (10-tisíc eur). „Mimochodom, šlo o pôžičku s päťpercentným úrokom do apríla 2020, čo sú v porovnaní s inými stranami tie najdrahšie pôžičky s najkratšími lehotami na splatenie,“ konštatuje TIS.

Predseda Demokratickej strany žiada odchod Galka a spol. z kandidátky
Kravčík hovorí, že galkovci sa rozhodli podieľať na volebnej korupcii. Aktualizované o vyjadrenia skupiny poslancov okolo Ľ. Galka. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | TASR


Demokratická strana zatiaľ v kampani podľa TIS minula 84-tisíc eur, z toho 30-tisíc eur na bilbordy a ďalších 15-tisíc na online reklamu. Zvyšok išlo na rôzne reklamné predmety, letáky a volebné noviny. TIS dodáva, že ku koncu roka 2018 mala podľa poslednej aktuálnej výročnej správy DS majetok za 190 eur a 30 centov a členmi strany bolo 12 osôb.