Ozbrojenci v Burkine Faso zabili 24 ľudí pri útoku na kostol
17 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Ozbrojenci v Burkine Faso v nedeľu zabili 24 mužov a ďalších troch uniesli, uviedol plukovník Salfo Kaboré. Informuje portál AP.


Starosta obce Boundore, Sihanri Osangola Brigadie, prehlásil, že k útoku došlo v dedine Pansi v provincii Yagha. Približne 20 útočníkov "napadlo miestnych obyvateľov po tom, ako ich identifikovali a oddelili mužov od žien". Pri incidente zomrelo najmenej 24 mužov, pričom ďalších 10 bolo zranených.

Ozbrojenci vyplienili obchody, pričom ukradli olej a ryžu. Dokonca prinútili troch mladých mužov, ktorých uniesli, aby im pomohli s prepravou ukradnutého tovaru.

Kresťania aj moslimovia boli zabití skôr, ako bol kostol zapálený, uviedol predstaviteľ štátnej bezpečnosti v Dori, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity, pretože nemal oprávnenie hovoriť s médiami.

Útoky sa v minulosti zamerali hlavne na náboženských vodcov. Minulý týždeň, v provincii Yagha, bol zabitý aj bývalý pastier a ďalší pastier bol unesený.

Bolo zatknutých 12 nemeckých pravicových extrémistov, ktorí plánovali útoky na mešity
Členovia krajne pravicovej skupiny boli zatknutí v Nemecku v rámci rozsiahleho protiteroristického vyšetrovania. Pravicoví extrémisti plánovali útoky na mešity podobné tým, ktoré sa uskutočnili minulý rok na Novom Zélande. Informuje portál The... Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | Marek Molnár