FUTBAL-FL: Suverénna Žilina, v Trnave aj Dunajskej Strede bez gólov
16 | 02 | 2020 I SITA

Futbalisti MŠK Žilina vstúpili suverénne do jarnej časti Fortuna ligy.


V domácom súboji 19. kola zdolali FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:0 (1:0) a sú na druhom mieste tabuľky. Dva góly Žiliny strelil v 26. a 60. min Lukáš Jánošík, ktorý si dobrú streleckú formu z konca zimnej prípravy preniesol aj do súťažného zápasu. Najmä jeho druhý gól mal aj výstavné parametre, keď z vyše 23 m trafil pod brvno bránky Zlatých Moraviec.

Na konečných 3:0 pečatil v 87. min mladý Poliak Dawid Kurminowski, ktorý po skvelej prihrávke Miroslava Káčera zakončil do prázdnej bránky. Žilinčania nastúpili pod vedením nového trénera Pavla Staňa, ktorý nahradil Jaroslava Kentoša. Ten sa stal kormidelníkom reprezentačného tímu SR do 21 rokov.

Remíza v Dunajskej Strede

Pred vyše 7000 divákmi v MOL Aréne sa v súboji Dunajskej Stredy a Senice zrodila nečakaná remíza 0:0. Favorizovaní domáci pod vedením nového trénera Héldera Cristovaa v niektorých fázach zápasu dokonca nestačili na senických mladíkov. Hostia s veľkými klubovými problémami na pozadí mali viac čistých šancí, gól mohli streliť v druhom polčase Marko Totka či Nigérijčan Peter Eneji, ale nestalo sa tak.

Totka mieril iba do žrde a Eneji dokonca netrafil odkrytú bránku DAC. Na domácej strane sa strelou do brvna prezentoval Andrej Fábry. Dunajskostredčania mohli víťazstvo dosiahnuť aj v úplnom závere, keď po rohovom kope obranca Lorenco Šimič hlavičkoval tesne nad bránku Senice.

Sekulič prestúpil do Chicaga Fire, podpísal kontrakt na tri roky
Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Boris Sekulič bude v kariére pokračovať na severoamerickom kontinente. Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | SITA


"Sme šťastní, že sme získali bod, mali sme dokonca viac šancí ako súper. Bod je zadosťučinenie za robotu našich hráčov. Potešilo ma všetko, štadión, ľudia v hľadisku, ale najmä náš tím s vekovým priemerom 19 rokov, ak rátam aj hráčov z lavičky," uviedol tréner FK Senica Eduard Pagáč pre RTVS.

"Každý očakával, že prvý zápas zvládneme, ale bolo to ťažké. Bojovali sme o víťazstvo, bolo tam veľa dobrých vecí, ale nezvládli sme všetko podľa našich predstáv. Potrebujeme byť dlhšie spolu," skonštatoval tréner Dunajskej Stredy, bývalý portugalský reprezentant Hélder Cristovao

Derby bez gólov

V nedeľu popoludní sa hral aj zápas FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava. V najslávnejšom slovenskom derby rovnako ako v Dunajskej Strede gól nepadol, a tak náskok obhajcu Slovana na čele tabuľky sa o čosi znížil. Žilina na druhom mieste už zaostáva iba o 8 bodov. Tretia je Dunajská Streda o dva body za Žilinou.

Suverénne začali futbalovú jar už v sobotu hráči AS Trenčín. V prechodnom domácom prostredí v Žiline prevalcovali Michalovce 8:1. V ďalších dvoch sobotňajších súbojoch v rámci 19. kola sa zrodili remízy. V súboji FC Nitra - FK Pohronie gól nepadol a Sereď sa doma rozišla s Ružomberkom 2:2.

Fortuna liga 2019/2020 - 19. kolo základnej časti - víkend - súhrn:

NEDEĽA

MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:0 (1:0)
Góly: 26. a 60. Jánošík, 87. Kurminowski

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica 0:0

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 0:0

SOBOTA

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 8:1 (2:0)
Góly: 10. a 51. Roguljič, 21. Ligeon, 75. El Mahdioui, 54. a 78., 87. Bukari, 89. Kadák - 14. Grič

FC Nitra - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:0

ŠKF iClinic Sereď - MFK Ružomberok 2:2 (0:1)
Góly: 50. Morong, 90.+ Vuk - 23. Twardzik, 67. Gerec, ČK: 43. Mojžiš (Ružomberok)