Herečka z filmu „Kráľovná z Katwe“ Nikita Waligwa zomiera vo veku 15 rokov
16 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Ugandská herečka, ktorá hrala v snímke z filmového štúdia Disney o „šachovom zázraku“ Nikita Pearl Waligwa zomiera vo veku 15 rokov, 4 roky po tom, ako jej lekári diagnostikovali nádor na mozgu.


BBC informuje, že Waligwa prehrala svoj boj s nádorom na mozgu v medzinárodnej nemocnici TMR v Naalyi v Kampale 15.2. V sobotu večer o tom informovali ugandské médiá v spravodajstve. Film z roku 2016 „Kráľovná z Katwe“ bol založený na skutočnom príbehu Phiony Mutesiovej, ktorá sa chopila talentu na šach vo veku deviatich rokov napriek tomu, že nenavštevovala žiadnu školu, pokračovala v súťaži na medzinárodných šachových turnajoch. Lupita Nyong'o stvárnila matku a David Oyelowo jej učiteľa šachu. Waligwa hrala rolu Glorie, priateľky Phiony, ktorá jej vysvetlila pravidlá šachu.

Prvýkrát jej bola diagnostikovaná rakovina mozgu v roku 2016 a režisérka snímky „Kráľovná z Katwe“ Mira Nair údajne zmobilizovala ľudí, aby pomohli financovať jej liečbu v Indii. Ugandskí lekári uviedli, že nemajú potrebné vybavenie. V roku 2017 jej rodinu zasiahla správa o ďalšom nádore na mozgu. Nikita Pearl Waligwa zomiera 3 roky na to.

Indická vysoká škola nútila študentky, aby sa vyzliekli a ukázali spodné prádlo!
Vysokoškoláčky žijúce na ubytovni v štáte Gudžarát v západnej Indii sa sťažovali, že boli prinútené vyzliecť sa a ukázať spodnú bielizeň učiteľkám, aby dokázali, že práve nemajú menštráciu. Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | Timotej Dudka


.