Trump sa „teší“ na cestu do Indie, pričom naznačil možnosť novej obchodnej dohody
12 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Americký prezident Donald Trump navrhol, že by počas svojej nadchádzajúcej návštevy Indie mohol uzavrieť dlho očakávanú obchodnú dohodu, avšak obchodný pakt nie je ani zďaleka ukončený. Informuje portál The Times of India.


"Premiér Indie Narendra Modi je skvelý pán a môj priateľ, takže sa teším, že pôjdem do Indie. Návšteva sa uskutoční koncom tohto mesiaca," uviedol v utorok prezident Trump novinárom v Oválnej kancelárii.

Na otázku o možnej obchodnej dohode Trump optimisticky uviedol: „Chcú niečo urobiť tak uvidíme ... ak dokážeme uzavrieť správny obchod, urobíme to.“

Indické ministerstvo zahraničných vecí vyjadrilo podobný postoj počas oznámenia o Trumpovej návšteve 24. februára, v ktorom uviedlo, že by sa tým podporilo „globálne strategické partnerstvo“ a posilnili by sa „dvojstranné vzťahy“ medzi oboma krajinami v mnohých otázkach vrátane obchodu.

Napriek silnému optimizmu z oboch strán prebiehajúce obchodné rozhovory koncom minulého mesiaca údajne narazili na problém. USA žiadali od Indie, aby odkúpili ďalšie poľnohospodárske produkty v hodnote 6 miliárd dolárov, a to pred dokončením akejkoľvek dohody.

AKTUALIZOVANÉ: Pošty v Holandsku zasiahli 2 explózie, mohlo ísť o balíkové bomby
Výbuchy explodovali v dvoch poštových zariadeniach v dvoch rôznych holandských mestách, pričom k druhému výbuchu došlo len pár minút po prvom. Policajti podozrievajú balíkové bomby. Informuje portál RT. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | Marek Molnár