Príliv búrky Sabine zaplavil trh s rybami v Hamburgu
12 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Príliv vody spôsobený búrkou zaplavil Haburgský kultový rybí trh. Rybi by teraz mohli plávať cez stánky, kde sa zvyčajne predávajú. Informuje DW.


Slávny trh s rybami v Hamburgu zaplavený v stredu po búrke Sabine ktorá spôsobila, že hladina vody v rieke Labe stúpla o 2,76 metra.

Niekoľko ďalších ulíc okolo prístavného mesta v severnom Nemecku bolo tiež zaplavených búrkou, podľa vyjadrenia polície sa niektoré autá museli z povodňovej vody zachrániť. Piaty a posledný nárast búrok sa očakáva neskôr v stredu popoludní, informoval nemecký vysielateľ NDR.



Energia z búrky, ktorá nasledovala po sabine, tlačila vodu proti pobrežiu a spôsobila záplavy, uviedol hovorca nemeckej meteorologickej služby (DWD).

Búrka Sabine bola inde v Európe pomenovaná Ciara. Smrteľná búrka spôsobila v Spojenom kráľovstve a Holandsku katastrofu a v nedeľu večer sa dostala do Nemecka.

Vietor s hurikánom s rýchlosťou viac ako 170 kilometrov za hodinu na niektorých miestach v Nemecku narušil diaľkové a regionálne vlakové spoje. Búrka tiež spôsobila výpadky elektrickej energie pre desiatky tisíc domov.

PRAHA: Kvôli smrti človeka pod kolesami metra na pražskom Andělu obvinila polícia dvoch ľudí
Pražská polícia v súvislosti so štvrtkovým pádom človeka pod metro zadržala a obvinila dvoch ľudí. Uviedol to hovorca Jan Rybanský s tým, že vzhľadom na vek vyšetrovaných nebude polícia poskytovať ďalšie informácie píše... Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Dominik Simon